Zanimljivosti

Održan svečani prijem u Židovskoj općini

Održan svečani prijem u Židovskoj općini

U prostorijama Židovske općine Dubrovnik danas je održan svečani prijem povodom obilježavanja židovske Nove 5773. godine, Roš Hašane.

Prisutne predstavnike Grada, Županije, vjerskih zajednica, kao i osobe iz javnog života županije pozdravila je predsjednica Židovske općine Dubrovnik Sabina Horović koja je poželjela da se u novoj godini uredi galerija u sklopu sinagoge te da se stavi spomen ploča žrtvama holokausta na židovskom groblju na Boninovu.
 
Ponudivši prisutne tradicionalnim slasticama poput datulja, jabuka u medu i šipka, Horović je poželjela i da se pripadnici židovske zajednice ove godine više aktiviraju na kulturnoj sceni zajednice.
 
Zamjenik župana Frano Skokandić čestitao je Roš Hašanu svim pripadnicima židovske zajednice i obećao da će Dubrovačko-neretvanska županija u okviru svojih mogućnosti potpomoći njihove napore.
 
Predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti čestitala je u ime Grada Dubrovnika predsjednici Židovske općine Sabrini Horović i svim sugrađanima židovske vjeroispovijesti čestitala Novu, 5773. godinu i zahvalila im na kontinuiranom i ustrajnom djelovanju u gradu.
 
Svečanom prijemu nazočili su i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja te predstavnici katoličke, pravoslavne i islamske zajednice u Dubrovniku.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist