Županija

Održan radni sastanak na temu buduće provedbe programa “Pomoć u kući”

Održan radni sastanak na temu buduće provedbe programa "Pomoć u kući"

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić održali su radni sastanak s udrugama s područja Županije koje su prema programu Ministarstva socijalne politike i mladih RH pružale usluge iz programa međugeneracijske solidarnosti “Pomoć u kući”.

Ovaj program do sada se provodio uz sufinanciranje Ministarstva te potporu jedinica lokalne i regionalne samouprave. Budući da je nadležno ministarstvo odlučilo redefinirati pravo na usluge iz ovog programa sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga na današnjem sastanku predstavnici nadležnih centara za socijalnu skrb s područja Županije, udruge koje su do sada provodile ovaj program te predstavnici jedinica lokalne samouprave, sastali su se sa Županom i Upravnim odjelom kako bi se dogovorili oko daljnjeg postupanja prema uputama Ministarstva.
Dogovoreno je da će svi postojeći pružatelji usluga iz ovog programa, učinit sve kako bi ishodovali potrebna rješenja u cilju nastavka obavljanja ove aktivnosti.

Također, od nadležnog Ministarstva zatražit će se produljenje roka za prilagodbu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist