Natrag
19.10.2017 02:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Održan prvi seminar projekta „Pegasus“

29.1.2014 @ 21:57 Dulist Županija

Podijelite:

Prvi od šest seminara projekta „Pegasus“ održan je u Dubrovniku u organizaciji županijskog Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj.

Tema seminara bila je socijalno poduzetništvo i osnove zadrugarstva i poduzetništva. Uz predavače Centra za poduzetništvo, sudionici seminara bili su korisnici projekta Pegasus. Trideset nezaposlenih osoba, koji su ujedno korisnici socijalne pomoći iz centara za socijalnu skrb Metković, Ploče, Korčula i Dubrovnik sudjeluje u projektnim aktivnostima.

Projektom je planirano kroz socijalno poduzetništvo u društvo uključiti 30 osoba primatelja socijalne pomoći. Danas je u stoga u Županiji održan inicijalni sastanak sudionika u realizaciji ovoga projekta, a prvi će korak biti formiranje skupine koju će činiti socijalno ugrožene osobe u dobi između 25 i 49 godina iz svih dijelova županije.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je 700 tisuća kuna vrijednog projekta „Pegasus“ u okviru predpristupne EU pomoći za razvoj ljudskih potencijala. Kroz socijalno poduzetništvo želi se pomoći u uključivanju u društvo socijalno ugroženih osoba s područja županije.

Projekt je osmišljen s ciljem uključivanja u društvo marginaliziranih skupina, dugoročno nezaposlenih osoba koje primaju socijalnu pomoć. Tim će novcima, u okviru kojih županija osigurava 13 posto, za predstavnike te osjetljive društvene skupine biti organizirane radionice za stjecanje poduzetničkih vještina, ali i tehničkih znanja u izradi suvenira od lavande.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana