Zanimljivosti

Održan prvi dio edukacijskog ciklusa ,,Menadžment volontera”

Edukacija volontera

Volonterski centar Dubrovnik u sklopu projekta inVolontiramse! održao je 31. siječnja i 1. veljače prvi modul edukacije Menadžment volontera, u prostorima Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Cilj edukacije je razviti sposobnosti, znanja, vještine i stavove sudionika radionica kako bi uveli volonterske programe za mlade u svojim organizacijama. Postavljaju se i određeni standardi kvalitete za organiziranje volonterstva i razvija trenersko-konzultantski do aktivnosti Volonterskog centra Dubrovnik kao lokalnog volonterskog centra.

Ovogodišnja edukacija je okupila predstavnike Ekonomske i trgovačke škole, Turističke i ugostiteljske škole, Privatne gimnazije Dubrovnik, knjižnice Mokošica, Udruge mladih Orlando, Udruge Bonsai i Crvenog križa Dubrovnik.

Drugi, završni modul edukacije Menadžment volontera održat će se 14. i 15. veljače nakon čega će sudionici dobiti potvrdu o završenoj edukaciji za koordinatore volontera.

Inače, projekt inVolontiramse! se provodi uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, a glavni cilj projekta je povećanje učestalosti volontiranja mladih, posebice srednjoškolaca u Dubrovniku.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist