DuList IN

Održan program Dan lumblije u Matici iseljenika Dubrovnik

Održan program Dan lumblije u Matici iseljenika Dubrovnik

U Hrvatskoj matici iseljenika podružnica Dubrovnik u utorak je upriličeno predstavljanje udžbenika i radne bilježnice  ‘Hrvatski u srcu – udžbenik za hrvatsku nastavu u inozemstvu od 1.-4. razreda osnovne škole’ autorice Dijane Ančić u izdanju Školske knjige i najava 6. Dana blatske lumblije, manifestacije koja se već treću godinu najavljuje i prezentira u Dubrovniku.

Kao domaćin svima prisutnima se obratila Maja Mozara, voditeljica HMI podružnica Dubrovnik koja je izrazila zadovoljstvo nastavkom dosadašnje dobre suradnje sa ustanovom u kulturi Blatski fižuli i Turističkom zajednicom općine Blato. Samu autoricu Dijanu Ančić, učiteljicu u OŠ Blato predstavio je ravnatelj Osnovne škole Blato i predsjednik Odbora općinskog vijeća općine Blato za međuopćinsku, međudržavnu i suradnju sa iseljenicima Tonći Padovan nakon čega je sama autorica predstavila udžbenik i radnu bilježnicu za koje je naglasila da obiluju sadržajima iz hrvatske kulturne baštine pa se primjerice uz abecedu učenici upoznaju s prirodnom i kulturnom baštinom Republike Hrvatske. Uz sadržaje za učenje hrvatskog jezika u udžbenik su integrirane i glazbena i likovna kultura te priroda i društvo. Udžbenik u potpunosti prati Kurikulum hrvatske nastave u inozemstvu.

Nakon predstavljanja udžbenika prisutnima su se obratile Maja Šeparović i Ivana Sardelić kao predstavnice organizatora same manifestacije, sve prisutne pobliže upoznale sa blatskom lumblijom, njenim značenjem i posebnostima, najavile nastavak programa 6. Dana blatske lumblije i pozvale sve prisutne da im se pridruže u Blatu 28. listopada na izložbi, degustaciji i proglašenju najbolje blatske lumblije u 2017. godini. 

 

Pročitajte još

‘UZALUD TI SVE’ Doris Kosović i Mia Dimšić izbacile zajedničku pjesmu

Dulist

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist