Aktualno

Odluka – ZA ili PROTIV EU

Odluka - ZA ili PROTIV EU

„Jeste li za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?“ – pitanje je na koje u nedjelju, 22. siječnja 2012. godine ima pravo odgovoriti 4 504 686 hrvatskih birača.

U tijeku su, naime, posljednje pripreme za sutrašnji referendum na kojem će se hrvatski građani moći izjasniti jesu li ZA ili PROTIV članstva Hrvatske u EU, a svoj stav moći će iskazati na jednom od čak 6 644 glasačkih mjesta u Hrvatskoj. Glasovat će se i u inozemstvu i to u 52 zemlje na 106 glasačkih mjesta. Prvo glasačko mjesto već je otvoreno, i tu u 19 sati na Novom Zelandu, dok će glasovanje završiti zatvaranjem glasačkom mjesta u Los Angelesu (SAD) 23. siječnja u 04 sata po hrvatskom vremenu.

Državno izborno povjerenstvo podsjeća sve biračice i birače da radi utvrđivanja identiteta na glasačko mjesto ponesu osobnu iskaznicu ili putovnicu te da korektnim ponašanjem pomognu svojim sugrađanima, članovima odbora za glasovanje da pravilno i točno obave svoju važnu dužnost.
DIP poziva biračice i birače na poštivanje tuđeg prava na tajnost glasovanja te da zahtijevaju da se isto pravo osigura i njima.

Na kraju DIP napominje i kako je izlazak na državni referendum i davanje glasa građansko pravo i dužnost svake biračice i birača. Zato DIP poziva građane na izlazak na državni referendum.

Pročitajte još

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist