Sport

ODLIČNI NASTUPI NA ‘MEDU’ Šurkoviću dva zlata i drugo mjesto u ukupnom poretku

ODLIČNI NASTUPI NA 'MEDU' Šurkoviću dva zlata i drugo mjesto u ukupnom poretku

Kadeti Plivačkog kluba Jug Mario Šurković i Marko Baletin ovog su vikenda sudjelovali na plivačkom mitingu ‘Medo’, koji se održao u Zagrebu, a na kojem su ostvarili izvrsne rezultate.

Bilo je to četvrto ovosezonsko natjecanje iz mini Grand prix serije, a na mitingu je nastupilo 350 natjecatelja iz 20-ak klubova.

Mario Šurković ostvario je izvrsne rezultate osvojivši ukupno četiri medalje od kojih dva zlata i dvije bronce. Najbolji je bio u disciplinama 200 leđno i 200 mješovito, dok je treća mjesta zauzeo u disciplinama 100 slobodno i 400 slobodno. Još je bio četvrti u disciplini 800 slobodno. Svakako treba istaknuti da je Mario u ukupnom poretku svih plivača temeljenom na zbroju četiri otplivane discipline zauzeo drugo mjesto. Nakon polovice sezone u ukupnom poretku grand prixa-a trenutno zauzima visoko treće mjesto.

Uspješan nastup imao je i godinu dana mlađi Marko Baletin koji je nastupio u ukupno šest disciplina i u svima otplivao osobne rekorde. Ostvario je dvije A norme za nastup na kadetskom Prvenstvu Hrvatske. Obzirom da je plivao u konkurenciji s godinu dana starijima bilo mu je teže doći do medalje, a najbolji plasman ostvario je u disciplini 400 mješovito u kojoj je bio četvrti.


Sljedeće natjecanje plivače Juga očekuje 28. i 29. siječnja u Splitu gdje se održava kadetsko regionalno prvenstvo, a 11. i 12. veljače Dubrovnik je domaćin kadetskog prvenstva Hrvatske.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist