Aktualno

ODLIČNA INICIJATIVA ‘Halo pomoć’ za starije i nemoćne

ODLIČNA INICIJATIVA 'Halo pomoć' za starije i nemoćne

Kroz proračunska sredstva za 2018. godinu Grad Dubrovnik je osigurao 250 tisuća kuna za projekt ‘Halo pomoć’ koji se provodi u Domu za starije i nemoćne osobe Domus Christi.

Radi se o suvremenom obliku skrbi za starije i nemoćne osobe kojim ovaj alarmni sustav štićenicima jamči 24-satnu pomoć. Cilj projekta je pružiti korisnicima programa osjećaj sigurnosti, smanjiti osjećaj osamljenosti, povećati kvalitetu življenja te u konačnici smanjiti i troškove liječenja.

Svaki korisnik programa ‘Halo pomoć’ ima poseban dodatak na kućni telefon, koji se priključi na javnu telefonsku mrežu. Korisnik dobiva prijenosnu tipku (nosi se kao narukvica) kojom može aktivirati pomoć jer ga u tom slučaju telefon povezuje s nekim od članova obitelji, susjeda ili s dežurnim operaterom službe ‘Halo pomoć’. Služba je opremljena posebnom prijemnom napravom koja prepoznaje s kojeg je telefona aktiviran poziv u pomoć te dežurni operater putem računala prima nužne podatke o pozivatelju.

Korisnicima programa uručene su prijenosne tipke (narukvice), a Grad Dubrovnik će s 250 tisuća kuna pokriti troškove medicinske sestre, njegovateljice i socijalnog radnika. Način i dinamika isplate ovih sredstava regulirat će se ugovorom između Grada Dubrovnika i ustanove Domus Christi.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist