Grad

OD VIĆANA DO KINEZA Dubrovački vrtovi sunca dobili novog vlasnika

OD VIĆANA DO KINEZA Dubrovački vrtovi sunca dobili novog vlasnika

Kinesko-njemački investicijski fond pod nazivom ‘ADC GmbH’ preuzeo je Dubrovačke vrtove sunca koji uskoro izlaze i iz ‘Radisson Blu’ franšize, a ulaze pod okrilje ‘The Leading Hotels of the World’. ‘Dubrovački Vrtovi Sunca postali su članom grupacije The Leading Hotels of the World (Leading Hotels), prestižne skupine nezavisnih luksuznih hotela. Luksuzan resort, smješten uz obalu Jadranskog mora, kontinuirano pruža usluge na visokoj razini, što je prepoznala i grupacija The Leading Hotels uvrstivši nagrađivani resort u svoj portfelj’, stalo je u priopćenju kojeg su iz dvs-a poslali medijima prije desetak dana. No ono što nije stalo je priča koja se odvijala posljednjih godinu dana, a o kojoj su mediji izvjestili ukratko i potpuno pogrešno.
Naime, Dubrovačke vrtove sunca u prosincu prošle godine preuzeli su Kinezi, odnosno da budemo točniji riječ je o kinesko-njemačkom investicijskom fondu. Pogrešni su bili navodi koji su objavljeni čak i u lokalnim dubrovačkim medijima kako je riječ o kineskom investicijskom fondu ‘Hna Tourism Group’ koji posljednjih godina intenzivno ulažu u hotele diljem Europe i svijeta. Kako su potvrdili i u samoj hotelskoj kući, Dubrovački vrtovi sunca nisu na nijedan način povezani s tom kineskom tvrtkom. Ono što je stvorilo zabunu u ovom slučaju je činjenica da je ‘HNA Tourism Group’ prošle godine kupio ‘Carlson Rezidor’ grupu, u sklopu koje je poslovao i brend ‘Radisson Blu’. No Dubrovački vrtovi sunca nikad nisu bili u vlasništvu samog Radissona, već su koristili njihov menadžment, ali i to tek jedno kratko vrijeme, nakon čega su za naknadu nastavili koristiti njihovo ime. Pojednostavljeno, dobili su franšizu, a kako doznajemo, iz tog poslovnog odnosa izlaze 1. travnja, kada dolaze pod okrilje ’ The Leading Hotels of the World’.

Više o ovoj temi i tko je u ovoj priči povezan s švicarskim fondovima i 42 različite tvrtke pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist