Crna kronika

OD RUČNIH BOMBI, MINA DO STRELJIVA Pogledajte što su građani sve predali policiji u mjesec dana

OD RUČNIH BOMBI, MINA DO STRELJIVA Pogledajte što su građani sve predali policiji u mjesec dana

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je u vremenu od 15. prosinca prošle godine do 15. siječnja ove godine na području cijele Županije intenzivirala aktivnosti u sklopu akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’.

Kako javljaju iz Policije, u spomenutom razdoblju građani su dragovoljno predali sedam ručnih bombi, četiri kilograma eksploziva, jednu kumulativnu tromblonsku minu, pet topovskih streljiva, dvije puške i 1457 komada raznog streljiva.

Na 13 organiziranih info-punktova, osim policijskih službenika protueksplozijske zaštite, nalazili su se i predstavnici braniteljskih i lovačkih udruga kao i predstavnici lokalne samouprave te se ovom prilikom njima, kao i predstavnicima medija koji su podržali ovu akciju, posebno zahvaljujemo.

Iz Policije se zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge pozivaju da slijede njihov primjer te ih podsjećaju kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje te se tom prilikom protiv njih neće pokretati nikakav prekršajni niti kazneni postupak. Dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva, napominju iz Policije.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist