Natrag
19.2.2018 02:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

OD JAZZA DO DUM MARINA Završen prvi Festival soli u Stonu!

2.9.2017 @ 19:47 Dulist dulist IN / Županija
5;5

Podijelite:

Sinoć je u stonskoj Solani završio prvi Festival soli Ston, organiziran pod pokroviteljstvom Općine Ston,TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, TZ Dubrovačko- neretvanske županije i sponzora, te u suorganizaciji dubrovačke Udruge Amorette i Solane Ston i Vila Korune.

Kroz šest dana festivala Stonjanima i njihovim gostima ponuđen je raznovrstan program – od radionica za djecu, prezentacije vina i domaćih proizvoda, craft piva, uz koncerte jazz-a, nastupe foklora i klapsku pjesmu, te posebnu večer posvećenu Marinu Držiću koji je 1553. godine radio kao pisar u Solani, a u svjetlu činjenice da se ove godine obiježava 450 godina smrti.. Realizaciji programa pomogli su Dom Marina Držića i Kulturno društvo Aster, TZ zajednica Dubrovačko primorje koja je organizirala Dan meda i nastupe Klape staglin i KUD-a Lijerica, te Gastro shop Pomalo koji je predstavio hrvatske craft pive. Dubrovački sommelieri u organizaciji tvrtke Eventlab Dubrovnik prve su večer prezentirali četiri napoznatije vinske sorte našeg kraja i čak šezdeset vina. Nastupili su i KUD Stoviš – Glazba Ston, KUD Ponikovska poskočica i Bijeli maškari iz Putnikovića, a glazbeno podsjećanje na 80-te priredio je Buco Pende i grupa Sigma.

Dio festivala bile su i radionice za najmlađe koje je organizirala Mjesna knjižnica Ston 28. i 29. kolovoza kad su djeca bojajući sol izrađivala slike, dok je u četvrtak 31.kolovoza akademska slikarica Ivana Selmani Dražić vodila radionicu “Uzmi škartoc soli” i podučavala djecu kreaciji loga.

Sinoćnju završnu večer obilježio je koncert jedne od ponajboljih dubrovačkih klapa – Subrenum i odlična atmosfera u povijesnom ambijentu solane uz stonske školjke kojima je bio posvećen gastronomski dio- Na kraju je prikazan film “Kap vode zrno soli” Vinka Brešana i Studia 3LHD koji je sačinjavao prezentaciju Hrvatske na EXPO izložbama u Japanu 2005. i Španjolskoj 2008.godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana