Aktualno

‘OD HERCEGOVAČKIH STAZA DO ELAFITSKIH OTOKA’ Predstavljen novi projekt razvoja održivog turizma

DURA Od hercegovačkih stećaka do Elafitskih otoka

Povodom predstavljanja novoodobrenog projekta pod nazivom „Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do elafitskih otoka“, financiranog iz IPA programa Prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013, održana je konferencija za medije 4. prosinca 2014. u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

Nositelji projekta su: Turistička zajednica Grada Dubrovnika (RH) i Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH), a partneri projekta su: Razvojna Agencija Grada Dubrovnika DURA i UHPA – udruženje putničkih agencija Hrvatske, udruženje Kallipolis (Italija), Općina Ravno, ATA- udruženje putničkih agencija BIH i OXFAM Italia. Ukupna vrijednost projekta iznosi cca. 3.845.070,00 kn, a bespovratna sredstva koja su dodijeljena TZ Grada Dubrovnika iznose cca. 1.885.000 HRK. Projekt će se provoditi 24 mjeseca od potpisivanja Ugovora. Glavni cilj projekta je produženje turističke sezone i ponude na pograničnom području Hrvatske i BiH, odnosno razvoj kopnenih i otočnih područja oko turističkih urbanih centara, Mostara i Dubrovnika.

Na početku konferencije Andrea Novaković, direktorica DURA-e istaknula je kako je ovo prvi projekt financiran iz ovog programa na području Dubrovačko- neretvanske županije te da je TZ Grada Dubrovnika prva od partnera potpisala Ugovor s Agencijom za regionalni razvoj RH.

Nataša Mirić, voditeljica projekta predstavila je konkretne aktivnosti koje će se provoditi na projektom području Grad Dubrovnik – Elafitski otoci. Aktivnosti se sastoje od edukativnih i promotivnih radionica s posebnim naglaskom na uvođenje koncepta“ Difuznih hotela“ kao i adaptacije i izgradnje dionice biciklističko-rekreacijske staze na otoku Šipanu u duljini od 2,5 km.

Direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić rekla je kako je posebno ponosna na činjenicu da je ovo prvi projekt odobren u posljednjih sedam godina iz IPA programa Prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013. na području Dubrovačko-neretvanske županije, dok je gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo kako se ovim projektom obogaćuje turistička ponuda grada Dubrovnika kao destinacije kroz stvaranje prekograničnih mreža i partnerstava te razvoj zajedničkih prekograničnih aktivnosti.

Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013. izrađen je zajedničkim naporima obiju država sudionica po principu partnerstva te je od strane Komisije Europskih zajednica usvojen 10. prosinca 2007. godine.

 

 

Pročitajte još

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Dulist

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist