DuList IN

OD ČETVRTKA Groznica glazbenih filmova u Visiji

OD ČETVRTKA Groznica glazbenih filmova u Visiji

 

Od četvrtka, 11. svibnja, i u Dubrovniku u dvorani Visia kreće groznica glazbenih filmova u kojima su ispričane skrivene tajne velikih zvijezda, priče iz backstagea i nezaboravni koncerti iz prvog reda.

Na repertoaru su četiri respektabilna naslova: Gimme Danger,  film kultnog Jima Jarmuscha o legendarnoj rock grupi The Stooges i njegovu frontmanu Iggyju Popu, Raspjevana ulica (Sing Street) u režiji Johna Carneyja, kojeg domaća filmska publika pamti po uspješnim filmovima Once te Begin Again, zatim hvaljeni dokumentarac Rona Howarda The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years, pa igrani dugometražni film Prije svega Miles (Miles Ahead), prvijenac glumca Dona Cheadlea o jednom od najvećih velikana jazz žanra Milesu Davisu.

The Beatles: Eight Days A Week
Odsječak ‘turnejskih godina’ (250 koncerata od 1963.-1966.) benda kada su živjeli u pokretu, od koncerta do koncerta, gužvajući se po hotelskim sobama, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje. Događaji oko koncerta The Beatlesa na njujorškom ‘Shea Stadiumu’, koji je održan 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi. Lepeza intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen The Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.  

Gimme Danger
Gimme Danger priča je o The Stooges, jednom od najvećih rock’n’roll bendova svih vremena, smještena u glazbeni, kulturni, politički i povijesni kontekst. Prenosi njihove zgode i nezgode, istodobno objašnjavajući razloge njihova početnog komercijalnog neuspjeha, kao i dugogodišnjeg utjecaja.  

Raspjevana ulica
Kada obitelj iz srednje klase postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća, njihov sin Connor (Ferida Walsh Peelo) morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi – njegovi roditelji blizu su prekida – a jedini mu je prijatelj stariji brat (Jack Reynor) koji je opsjednut glazbom. Kada ugleda misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil.

Prije svega Miles
Život i glazba neponovljivog Milesa Davisa, slavnog jazz glazbenika koji danas ima status klasika u svom žanru – jazz glazbi. Film ‘Miles ahead’ nije samo film o glazbi, već je riječ o tome što svi proživljavamo barem jednom u životu – propitkuje tko smo doista, što imamo za reći i kako ćemo to reći. Kako ćemo na kraju biti definirani i tko o tome odlučuje…

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist