Natrag
24.9.2017 08:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Od 2014. veća naknada radnicima za 1.600 kuna

8.6.2013 @ 1:22 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Kada uđemo u taj veliki fond 1. siječnja 2014. ćemo razmotriti mogućnost da 1.600 kuna bude više nego što je bilo do sada – najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, govoreći o promjenama koje čekaju Hrvatsku ulaskom u Europsku uniju.

Naime,kako prenosi Dnevnik.hr, od prvog srpnja ove godine država kreće sa svojim novim mjerama zapošljavanja mladih, po kojima primjerice od završetka škole do pronalaska posla ne smije proći više od pola godine.
– One će biti usmjerene prema mladima koji završe srednju školu, da im omogućimo naukovanje, pronalazak radnog mjesta ili samozapošljavanje – kazao je Mrsić.

Najavio je da će čim Hrvatska dobije pristup europskom fondu za solidarnost, gdje ima šest milijardi eura, vjerojatno povećati naknade onima u programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.
– Kada uđemo u taj veliki fond 1. siječnja 2014. ćemo razmotriti mogućnost da 1.600 kuna bude više nego što je bilo do sada – kazao je Mrsić.

Država će također financirati prijevoz od kuće do radnog mjesta, a mladi će dobiti i vaučer – jamstvo da će poslodavac biti oslobođen plaćanja dijela doprinosa.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana