Hrvatska

Od 1. srpnja poskupljuje vožnja hrvatskim autocestama 

Od 1. srpnja poskupljuje vožnja hrvatskim autocestama 

U subotu, 1. srpnja, na snagu stupaju skuplje, ljetne tarife cestarine za motocikle i osobne automobile na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb.

Cestarine će do 30. rujna biti 10 posto skuplje u odnosu na zimske tarife. Tako će od subote vožnja autocestom osobnim vozilom od Zagreba do Splita umjesto 181 kunu koštati 199 kuna. Ljetna tarifa cestarine na relaciji Zagreb – Rijeka iznosit će 77 kuna, sedam više u odnosu na zimsku tarifu. Vožnja ljeti od Zagreba do Osijeka bit će 12 kuna skuplja i iznosit će 134 kune, kako prenosi Večernji list.

Cestarina na nekim dionicama autocesta HAC-a i ARZ-a i nakon stupanja na snagu ljetne tarife ostat će iste, a na nekima će biti povećana i više od 10 povećana zbog metodologije izračuna cestarine. Prema toj metodologiji, cijena cestarine izračunava se i naplaćuje prema udaljenosti između dvije točke naplate, skupini vozila te jediničnoj cijeni po kilometru.

Ljetne tarife na autocestama HAC-a i ARZ-a dogovoreno su u sklopu sporazuma Hrvatske i Svjetske banke oko restrukturiranja cestarskog sektora.

Više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist