Sport

OČEKUJE SE PRAVI ‘RAT’ Square kontra Vrgorca!

OČEKUJE SE PRAVI 'RAT' Square kontra Vrgorca!

U 14. kolu Prve hrvatske malonogometne lige Square u Gospinom polju dočekuje rivale iz Vrgorca koji su prošle sezone Dubrovnik napustili uzdignute glave upisavši pobjedu 6:5!

Square je odlično otvorio proljetni dio; upisane su dvije uvjerljive pobjede, kontra Uspinjače 8:2, a potom i u Solinu 9:5. S druge strane Vrgorac u Dubrovnik stiže nakon dva minimalna poraza (oba po 3:2) od osvajača Kupa, Split Tommya i Novog Vremena, viceprvaka Hrvatske.

Iako relativan pogled na tablicu sugerira da Dubrovčane očekuje vrlo lagan posao jer je Vrgorac na diobi posljednjeg mjesta, to je u 1. HMNL dobro poznato da u većini slučajeva – apsolutno ništa ne znači. Upravo je zbog tog razloga Square ‘izgorio’ u Slavonskom Brodu kada je u prvom dijelu sezone poražen od posljednjeg Broda 5:2.
Da se radi o jednoj vrlo teškoj i zahtjevnoj utakmici, u kojoj Vrgorac traži bijeg sa začelja, a Square treću uzastopnu pobjedu, slaže se i trener Marinko Mavrović:
– Čeka nas Vrgorac koji je odlično započeo drugi dio sezone, istina upisali su dva poraza, no pokazali su odlične igre. Doveli su dva pojačanja, Gudelj – Velagu i Znaora, imaju sada veći igrački kadar i motivaciju za što bolji rezultat. Za očekivati je pravi mali ‘malonogometni rat’, pa s toga pozivam sve naše vjerne navijače da nam dođu pomoći ovoj vrlo bitnoj utakmici koja može usmjeriti plasman za mjesto u doigravanju za prvaka Hrvatske, rekao je Mavrović.
Ovaj tjedan zbog reprezentivne stanke nije bilo Marinka Mavrovića zbog okupljanja reprezentacije u Novigradu, pa je zbog toga ”palicu” trenerskog posla ovaj tjedan preuzeo Mato Cvjetković s kojim je Square prošle sezone osvojio drugo mjesto u Kupu Hrvatske.

– Radili smo cijeli tjedan ‘punom parom’. Svi igrači koji su bili na treningu pokazali su svoj maksimum, od oba vratara pa sve do posljednjeg juniora koji su nam se priključili ovaj tjedan. Zbog reprezentativnih obveza malo su nam se kasnije priključili Novoselac i Bevanda, no s obzirom da su imali treninge s reprezentacijom nisu izgubili uobičajeni ritam kojeg inače maju u Klubu. Nastupamo kompletni, igramo za što bolju poziciju u play off-u za prvaka Hrvatske, stiže Vrgorac, neugodan protivnik, no uz navijački huk s tribina i veliku potporu navijača vjerujem da možemo do pobjede! – riječi su Mata Cvjetkovića.

Utakmica se igra s početkom od 20 sati u dvorani Gospino polje.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist