Hrvatska

Očekuje se postupno naoblačenje, kiša i pljusak s grmljavinom

Očekuje se postupno naoblačenje, kiša i pljusak s grmljavinom

Županijski centar 112 donosi u svom dnevnom izvješću i meteorološke prilike za daljnjih 12 sati.

Šalju i upozorenje na mjestimične udare bure na južnom i dijelu srednjeg Jadrana istočnog i jugoistočnog vjetra u jačanju na 35-45 čvorova, noću u Velebitskom kanalu i do 65 čvorova. Noću prema otvorenom ponegdje more 5. Na otvorenom moru moguć je neverin, kažu.

Sa sjeverozapada je prema Jadranu malo ojačao greben anticiklone, a nad Tirenskim morem formira se ciklona i očekuje se njeno produbljivanje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI
Istočni vjetar, prema otvorenom moru jugo, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura i istočni vjetar 6-16, mjestimice do 20, u Velebitskom kanalu do 24 čvora. Prema kraju dana vjetar u postupnom jačanju na 12-24, u Velebitskom kanalu do 28 čvorova. More 2-3, prema otvorenom i podno Velebita u jačanju na 3-4. Vidljivost 10-20 km. Očekuje se postupno naoblačenje, na otvorenom moru ponegdje kiša, a u drugom dijelu dana moguć je i pljusak s grmljavinom.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI
Umjeren do jak istočni vjetar i jugo, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura i istočni vjetar, još će pojačati na jak i vrlo jak, u Velebitskom kanalu mjestimice i olujni. More u jačanju na valovito i jače valovito. Oblačno, na otvorenom moru uz kišu, moguć je i pljusak s grmljavinom, a slabe oborine moguće su i uz obalu južnog i dijela srednjeg Jadrana.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist