Grad

OBNOVA LAZARETA Nema plaćanja ‘fantomskih radova’, sazvat će se tematska sjednica

OBNOVA LAZARETA Nema plaćanja 'fantomskih radova', sazvat će se tematska sjednica

Zadnja točka dnevnog reda je zapravo izuzimanje stavke proračuna o  plaćanju 10, 5 milijuna kuna za projekt obnove Lazareta. Točka je jednoglasno usvojena.

Ivan Viđen je predložio posebnu sjednicu o Lazaretima, a predsjednik Gradskog vijeća istaknuo je kako će se za to sazvati tematska sjednica.

Vijećnici nemaju cjelokupnu dokumentaciju o Lazaretima, a kako je istaknuo Viđen nisu na uvid dobili ugovorni troškovnik, pozicije plaćanja, tehnička alnaliza uzroka tri dodatne građevinske dozvole, ugovor za stručni nadzor itd.

– U Lazaretima se ne smije napraviti više nijedan trošak bez detaljne analize. Nadzor mora potpisati da je trošak nastao i da je posao napravljen – složio se Vlahušić te dodao kako su svi radovi koji su napravljeni traženi od ”nekoga”.

– Mi nismo tražili mijenjanje kupa – rekao je Vlahušić te dodao kako želi da angažira velika revizorska kuća koja će prečešljati projekt obnove Lazareta.

Nedostajajuću dokumentaciju Vlahušić je pravdao riječima kako nije uobičajeno da je traži ”jer ne bi znao što će s njome”.

– Projekt Lazareti je ključni projekt za EPK. Ne želim da iza toga ide ijedna trunka sumnje, kako se ne bi kompromitirao projekt Lazareta – rekao je Vlahušić.

Ivo Gjaja za govornicom je postavio pitanje ‘Tko je ovdje lud?’ ‘Pa tko je taj tko napravi 10,5 milijuna kuna radova bez da ih netko naruči?’ – istkanuo je Gjaja.

Pero Vićan je kritizirao Vlahušića i Irenu Labaš kao pročelnicu UO za stanogradnju i razvojne projekte.

– Ja sam prije više od mjesec dana dostavio zahtjev da mi se dostavi egzaktna dokumentacija. Ništa nismo dobili. A moram reći kako nitko osim investitora ne može dati nalog da se nešto radi – rekao je Vićan.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist