Aktualno

Obnavlja se obala luke Komolac

Obnavlja se obala luke Komolac

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić obilježili su početak 2,1 milijun kuna vrijednih radova na sanaciji i rekonstrukciji obale u luci Komolac.

Radovi kojima će se urediti 56 metara obale trajat će tri mjeseca, a župan je tom prilikom pohvalio rad ŽLUD, rekavši kako bi se mnogi gradovi vidjeli u situaciji da imaju ovako učinkovitu lučku upravu.

Također, pobrojao je projekte koje je ŽLUD realizirao u proteklom mandatu ove županijske uprave,  od pristaništa na Šipanu i Kalamoti, preko uređenja obale u gruškoj luci, radova na pristaništima u Orašcu, Trstenom i na Lokrumu, ishođenja građevinske dokumentacije za obnovu valobrana Kaše te apliciranje projekta za fondove Europske unije, do radova u Komolcu i pripreme projekta komunalne luke na Batali.

Na otvaranju radova bili su i predstavnici Gradskog kotara Komolac na čelu s predsjednikom Božom Letunićem, a nakon toga župan je obišao i prostorije DVD Komolac gdje su mu mještani darovali kartu dubrovačkog okruga iz 19. stoljeća.

Letunić se zahvalio županu na projektima na području Komolca, kako luke na Tenturiji tako i sve ono što je Županijska uprava za ceste napravila na cesti kroz Komolac te na cesti prema Brgatu.

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist