Grad

OBILJEŽAVANJE DANA ZAŠTITE VODE Uređenje izvoriša uz legendu o Ombli

Dan zaštite rijeka - Ombla

Na izvorištu Rijeke dubrovačke – Omble povodom obilježavanja Dana zaštite voda, a u okviru aktivnosti iz projekta ‘Volim Hrvatsku’ Turistička zajednica grada Dubrovnika, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika i Ekološka udruga Eko centar -Zeleno sunce organiziraju ekološko-edukativnu akciju.

Održat će se u petak, 21. ožujka, od 10 do 12 sati. Poseban doprinos akciji na izvorištu Omble dat će djeca iz Dječjih vrtića Pile i Pčelica te udruga Eko-Omblići.

Potporu ovoj akciji daju DVD Rijeka Dubrovačka, JP Čistoća d.o.o., JP Vodovod d.o.o. Dubrovnik te PU Dubrovačko-neretvanska.

Cilj uključenja najmlađih u ovu akciju je potaknuti ih da razvijaju svijest o važnosti zaštite očuvanja vode, prirode i okoliša, a program u kojemu će sudjelovati uključit će pričanje priča o važnosti očuvanja voda i legendu o nastanku Omble kao glavnog izvorišta Grada Dubrovnika, obilazak izvorišta te demonstraciju opreme vatrogasaca i važnosti vode u protupožarnim aktivnostima.

Kroz priču, igru, kviz i obilazak izvora djeca će se usvojiti nova saznanja čijim će korištenjem doprinijeti dugoročnom očuvanju okoliša, a cijela akcija će rezultirati uređenjem pristupnog puta i prostora ispred ljetnikovca Kisić. Radovi uređenja obuhvaćaju košnju, uklanjanje neprimjerenih grafita i odvoz otpada. Na ovaj način uredit će se izvorište Omble i omogućiti obilazak posjetiteljima.

Nastavak akcije čišćenja i uređenja izvorišta Omble predviđeno je na Dan planete Zemlje koji se obilježava 22. travnja, kada ćemo opet u suradnji s DVD-om Rijeka Dubrovačka i JP Čistoća d.o.o. očistiti građevinski i krupni otpad sa pristupa izvorištu.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist