Kultura

Obiđite ‘Pravi prostor’ uz subotnju kavu u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Obiđite 'Pravi prostor' uz subotnju kavu u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 24. veljače u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu ‘Pravi prostor’ mlade akademske slikarice Jelene Bando i osvježenje za posjetitelje.

Prvi put novi program pod nazivom ‘Subotnja kava u Galeriji’ održat će se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, koji je jedan od tri izložbena prostora Umjetničke galerije Dubrovnik.

‘Subotnja kava u Galeriji’ novost je u programu Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav.

U subotu, 24. veljače 2018. godine, stručna suradnica za međunarodnu suradnju Jelena Tamindžija provest će sve posjetitelje kroz postav aktualne izložbe ‘Pravi prostor’, mlade slikarica i ilustratorice, Jelene Bando koja se ovom izložbom po prvi put samostalno predstavila dubrovačkoj publici.

Jelena Bando kaže za sebe da najviše slika, ali i puno crta, a obje je tehnike primijenila i za izložbu ‘Pravi prostor’ koja je treća, a ujedno i završna, u ciklusu započetom još 2014. godine u kojem ‘Pravi prostor’ predstavlja prostor autoričinog doma koji dijeli sa svojim partnerom u kojem se palimpsestno isprepliću motivi iz autoričine svakodnevice s motivima koje je u ranijim serijama koristila kao obilježja Drugoga.

Jelena Bando mlada je slikarica i ilustratorica koja je diplomirala na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 2012. godine. Osim slikanja, jedna je od organizatorica prvog izdanja festivala 36 MOUNTAINS, manifestacije koja traje 2 tjedna, a čiji je cilj približiti ilustraciju široj publici i potaknuti domaće i strane ilustratore da pokažu svoje umijeće.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom i sokovima uživajući u pogledu s gradskih zidina.

Foto: UGD/Miho Skvrce

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist