Zanimljivosti

Obavijest građanima: Oprezno u prometu uoči i tijekom uskršnjih blagdana

Obavijest građanima: Oprezno u prometu uoči i tijekom uskršnjih blagdana

Kao i proteklih godina, i ovog se vikenda, uoči i tijekom uskršnjih blagdana, očekuje povećanje prometa na cestama kao i pojačan promet na graničnim prijelazima na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kako bi se osiguralo što sigurnije i protočnije odvijanje prometa, policijski službenici će provoditi pojačane aktivnosti, a posebna pozornost posvetit će se i dalje sigurnosti u cestovnom prometu kao i maksimalnoj protočnosti putnika i vozila preko graničnih prijelaza.

– Svjesni činjenice da su aktivnosti policije samo jedan od čimbenika kojima se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, a posebno apeliramo na sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na kolniku i da poštuju ograničenja brzine.

U cilju što veće sigurnosti u cestovnom prometu, također apeliramo i na najugroženije sudionike u prometu – pješake, motocikliste i vozače mopeda da se pridržavaju zakonskih propisa, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje – zaključuju iz policije.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist