Županija

O INVESTICIJAMA, VIZAMA I SANKCIJAMA Župan s veleposlanikom Ruske Federacije

O INVESTICIJAMA, VIZAMA I SANKCIJAMA Župan s veleposlanikom Ruske Federacije

Veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Robert V. Markaryan boravio je u Dubrovniku u protokolarnom posjetu županu Nikoli Dobroslaviću.

Na sastanku se razgovaralo problematici viza za ruske turiste, investicijama u turizam na području Dubrovačko-neretvanske županije te o posljedicama sankcija koje je Ruska Federacija uvela članicama Europske unije.

Za vize je Markaryan kazao da i on i hrvatska strana čine mnogo da se taj problem prevlada. Pritom je navedeno kako je rekordni broj turista iz Rusije u Hrvatskoj zabilježen 2012. godine kada je ih je došlo oko 200 tisuća.

Oko investicija je župan Dobroslavić naveo primjer kupovine hotele Belvedere od strane ruskog poduzetnika Viktora Vekselberga te je istaknuo problem koji postoji oko ruske investicije na Mljetu. Također, župan je iskazao potporu ruskim investicijama ne samo u turizam nego i u poljoprivredu te pločansku luku. Veleposlanik Markaryan kazao je kako je osobno razgovarao o problemu Mljeta s bivšim predsjednikom te aktualnim premijerom i njegovom prethodnicom i da je dobio uvjeravanja kako će se problem brzo riješiti. No, od toga do danas, zaključio je Markaryan, nema ništa.

Župan Dobroslavić izrazio je žaljenje zbog posljedica koje je na neretvanske voćare imalo uvođenje sankcija državama EU od strane Ruske Federacije te je izrazio nadu da će se taj problem također riješiti te da će sankcije na obje strane biti ukinute. Isto tako, župan je naglasio kako očekuje da će se sukob u Ukrajini riješiti u skladu s međunarodnim pravom.
Veleposlanik Markaryan je istaknuo da je i njemu žao zbog svega što se dogodilo uvođenjem sankcija na relaciji EU-Ruska Federacija te je i on naglasio kako očekuje rješenje sukoba u i oko Ukrajine.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist