Aktualno

O GARAŽI I ŽIČARI ‘Uvodi se ‘ekskluzivna licenca’, a garaža će koštati 25 milijuna kuna’

O GARAŽI I ŽIČARI 'Uvodi se 'ekskluzivna licenca', a garaža će koštati 25 milijuna kuna'

-U Ministarstvu prometa smo imali nedavno sastanak i na temu dubrovačke žičare. Sa strane Excelsa nekretnina bio je gospodin Davor Lukšić i Anto Rusković. Moram priznati da sam pozitivno iznenađen stavom Davora Lukšić koji je pokazao želju za znatno većom solcijalnom uključenošću za razvojem te tvrtke u Dubrovniku. Iskazali su namjeru da stanovnicima Dubrovnika daju trajne popuste na prijevoz za vrijeme trajanja koncesije, da su svjesni da u proteklih pet godina nisu plaćali koncesiju pa su spremni napraviti neku kompenzaciju u tom smislu, i spremni su plaćati koncesiju u iznosima koji su oni predložili – istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić novinarima, opisujući detalje jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu prometa na temu koncesije za žičaru.
Kako je rekao Vlahušić to je jedan pozitivan pomak, no potvrdio kako oni i dalje ne pristaju na 25 posto koncesije koliko traži Grad. Na sastanku je također rečeno kako je prijedlog ministarstva da se koncesija ipak zove ‘ekskluzivna licenca.’
Vlahušić je istaknuo i kako se ovaj tjedan našao i sa predstavnicima Midia grupe i PBZ-a te istaknuo kako će tripartitivni ugovor težak 40 milijuna kuna nakon kojeg će se grad osloboditi daljnjih financijskih utega ići pred gradske vijećnike na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.
-Ključni elementi tog ugovora su da Grad Dubrovnik ne može platiti više od 40 milijuna kuna, može samo manje i sve obaveze tada prestaju. Svi troje smo suglasni da PBZ s tih 40 milijuna kuna rješava sva svoja potraživanja od prvog dana poslovanja garaže, da je onda nekorektno prema Gradu Dubrovniku, odnosno Sanitatu ne isplatiti osam milijuna kuna duga. Svima će se u stečaju tom platiti cjelokupni iznos. Za izgradnju poslovnog centra će se raspisati natječaj, nije nužno da to bude Midia grupa. Bit će određena minnimalna cijena prava građenja i rok te da će izbor izvođača biti na licitaciji. Onaj tko želi pobijediti neka ponudi kunu više. Nećemo primiti ponude koje će gledati neko Povjerenstvo, nego će biti otvorena licitacija za onoga tko će graditi poslovni centar. – rekao je Vlahušić te dodao kako će Grad kroz komunalni doprinos i osam milijuna kuna duga smanjiti ukupni dug na 25 milijuna kuna.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist