Hrvatska

NTL i Ultra gros reagirali: Vaš poziv radnicima da kupuju u Konzumu je neprihvatljiv!

NTL i Ultra gros reagirali: Vaš poziv radnicima da kupuju u Konzumu je neprihvatljiv!

Poziv prokuristice Kraša Marice Vidaković svojim zaposlenicima da kupuju u Konzumu izazvao je i prvo službeno negodovanje. Otvoreno pismo udruženja hrvatskih trgovaca Grupe NTL i Ultra gros prenio je Index.

“Poštovana gospođo Vidaković,

vezano uz Vaše obraćanje javnosti u kojem otvoreno pozivate svoje zaposlenike, a indirektno i ostale potrošače da kupuju u trgovinama Konzuma, udruženja hrvatskih trgovaca NTL i Ultra gros obraćaju Vam se zajednički ovim pismom.

U svom nastupu istaknuli ste da Vaš stav dijele i ostali dobavljači koje zastupate. Radi našeg interesa, a i interesa šire javnosti zanima nas koji su to još dobavljači osim Kraša?

Kao odgovorni trgovci i razumni ljudi, naravno i sami podržavamo restrukturiranje i oporavak Agrokora, ali Vaš poziv na potrošnju u Konzumu smatramo izrazito diskriminirajućim postupkom kojim nama i ostalim trgovcima u Hrvatskoj ugrožavate jednakopravan položaj na tržištu zajamčen Ustavom.

Bez obzira na složenost situacije u kojoj ste se našli u Vašim poslovnim odnosima s Konzumom, a koja je rezultat Vaših poslovnih odluka, navedenu izjavu smatramo izuzetno nekorektnom i neprihvatljivom, poglavito ako se uzme o obzir da ostale trgovačke kuće čine cca. 70% hrvatske maloprodaje.

Među navedene spadaju i članice NTL-a i Ultra gros grupacije, također hrvatski trgovci koji s preko 9,5 milijardi kuna prihoda, 14.000 zaposlenih i više od 2.800 prodajnih mjesta, u cijeloj Hrvatskoj, čine oko 20% ukupne maloprodaje.

Naglašavamo da sve obveze prema Krašu, državi i ostalim dobavljačima izvršavamo pravovremeno i u cijelosti. Trebamo li možda prestati plaćati kupljenu robu pa da pozovete kupce i u naše trgovine?

Vaše preferiranje samo jednog trgovca u Hrvatskoj dovodi nas u tržišno nepovoljnu situaciju u kojoj je definiranje i dostizanje godišnjih ciljeva upitno.

Radi navedenog očekujemo Vaš odgovor na pitanje kako u ovim okolnostima nastaviti suradnju u tekućoj poslovnoj godini?”, navodi se u otvorenom pismu.

NTL se javio nakon što je Index objavio članak da su trgovački lanci bijesni zbog poziva na kupnju u Konzumu. Većina trgovaca nije željela službeno komentirati takve izjave, no neslužbeno su nam rekli kako su zgroženi!

“Zgroženi smo ovom izjavom Marice Vidaković, no ona nije prva koja je pozvala građane da kupuju u Konzumu. Bilo je tu i drugih. Ne znam kakvi su to uopće gospodarstvenici koji tako razmišljaju. Nama koji uredno plaćamo sve dobavljače, za razliku od Konzuma, ovakvim izjavama zadaje se veliki šamar”, samo su neke od izjava koje smo dobili iz stranih trgovačkih lanaca koji posluju u Hrvatskoj.

Inače, član NTL grupe je i dubrovački Pemo.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist