Grad

Novo vozilo Crvenom križu za veću sigurnost domaćih i stranaca

Novo vozilo Crvenom križu za veću sigurnost domaćih i stranaca

Grad Dubrovnik je osigurao 200 tisuća kuna za kupnju novog polivalentnog vozila Crvenom križu. Ovo je samo jedna od akcija kojim ćemo podupirati rad ovog društva kojeg smatramo jako važnim i iznimnim jer je i ove godine kao i prethodnih imao brojne uspješne intervencije – rekao je gradonačelnik Mato Franković na svečanoj primopredaji ključeva vozila koja se održala u petak ujutro ispred Kneževog dvora.

– Na taj način podupiremo njihov daljnji rad i čak možemo govoriti o uključenju u turističku ponudu Grada Dubrovnika u vidu sigurnosti turista što je važno za svaku turističku destinaciju – istaknuo je Franković uručivši ključeve vozila ravnatelju Crvenog križa Živku Šimunoviću.
Prema riječima predsjednika Crvenog križa Dubrovnik Vicka Mihaljevića nabava novog vozila prvi je potez suradnje Grada Dubrovnika i Crvenog križa, a novo vozilo služit će interventnom timu Crvenog križa.

-Vremena su takva kakva jesu, moramo biti spremni da u datom trenutku reagiramo. Sada već možemo govoriti o pravom partnerstvu jer imamo ideje za suradnju i dogodine koje uključuju spasioce na plažama, Lokrumu, Stradunu, zidinama. Još jednom bih se zahvalio gradonačelniku na potpori jer je djelatnost Crvenog križa široka i sveobuhvatna. Samo je nebo granica pa nam je svaka pomoć dobrodošla – istaknuo je Mihaljević.
Ravnatelj GDCK- a Živko Šimunović je samo kratko komentirao važnost vozila koje će se koristiti za opće dobro.

bm

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist