Sport

NOVO RUHO JUGA Bazen na ponos Grada i navijača

Novi izgled Jugovog bazena

Nakon obilaska bazena s radnom skupinom 13. studenoga 2013. na kojem je bilo riječi o rekonstrukciji zgrade bazena, dan uoči velike utakmice Juga i PRO Recca u prostorijama Juga održan je još jedan sastanak na istu temu na kojem su sudjelovali Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika, njegov zamjenik Željko Raguž, Dinko Mirić, pročelnik Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte, arhitektica Vanda Ivanković – Kontić, te ispred VK Jug CO Lukša Jakobušić, predsjednik i Pero Kulaš, dopredsjednik Kluba.

Tema razgovora bila je popravak i rekonstrukcija fasade i drugih dijelova kompleksa bivšeg hotela Stadion. Dogovoreno je da će Javna ustanova Sportski objekti zatražiti izradu kompletnog projekta uređenja fasade, statičke sanacije , kao i rekonstrukcije glavnog ulaza sa pripadajućim prostorima. Predstavnici VK „Jug“ predložili su gradonačelniku da se za sve sportske klubove iz Dubrovnika uvede model subvencioniranja troškova putovanja na državna i međunarodna natjecanja, prema jedinstvenom modelu. Gradonačelnik se složio s prijedlogom te se zauzeo dodatno ga razraditi rekavši kako su sportski klubovi iz Dubrovnika doista zbog udaljenosti u neravnopravnom položaju o odnosu na konkurenciju te da će Grad Dubrovnik učiniti sve kako bi olakšao i klubovima koji jedini još uvijek osjećaju posljedice prometne izoliranosti.

 

– Upoznali smo predstavnike Gradske uprave s našom vizijom oko uređenja objekta, kao i potrebama Kluba u srednjoročnom razdoblju. Osim premještanja i uređenja teretane koja je sada smještena u neprimjerenim uvjetima u podrumskim prostorijama, cilj nam je uređenjem južnog ulaza dobiti adekvatne klupske prostorije sa trofejnom salom. Predviđen je i prostor za caffe bar s taracom. Ispod zapadne tribine bi se uredili apartmani koji bi služili za smještaj igrača i gostujućih ekipa. Osim vizualnog uređenja i privođenja svrsi ovog povijesnog značajnog objekta svim Dubrovčanima, Jug dodatno rješava problem smještaja ekipa svih uzrasnih kategorija. Ono što smo posebno isticali jest što skori početak radova, kako bi do početka sljedeće natjecateljske sezone, gdje nastupamo u novoj Regionalnoj ligi, te ponovno Euroligi imali vrhunske uvjete u svim segmentima rada Kluba. Kada je u pitanju prihvaćanje subvencioniranja troškova putovanja na natjecanja, Grad je pokazao poseban senzibilitet za ovu vrstu problema s obzirom na prometnu izoliranost i udaljenost u svakom pogledu – izjavio je predsjednik Juga Lukša Jakobušić.

O samom projektu izjavu je dala arhitektica Vanda Ivanković Kontić:

– Podloga za izradu projekta rekonstrukcije i sanacije je idejno rješenje koje smo izradili 2012. i kojim smo nastojali naglasiti izvorne funkcionalne i oblikovne vrijednosti građevine, osloboditi je recentnih pregradnji i otvoriti je prema gradu i građanima. Svrha projekta je angažiranje prostora građevine koji trenutno nisu u funkciji ili ne funkcioniraju dovoljno efikasno. Uređenju pročelja te sjevernog i južnog ulaza pristupili smo kao oblikovanju okvira suvremenog, gradskog, javnog prostora.

Nadamo se da će bazen nakon rekonstrukcije i “face-liftinga” s dodatnim sadržajima, postati mjesto okupljanja mladih ljudi ne samo u vrijeme utakmica. Kako je na kraju razgovora za portal jug.hr naglasio predsjednik Juga Jakobušić: ‘Ovo je još jedan korak u odnosu navijača i Juga uz potporu Grada.’

jug.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist