Kultura

‘NOVIJE VIZURE GRADA’ MARA KRISTE Nedjeljna večer obogaćena otvaranjem izložbe

'NOVIJE VIZURE GRADA' MARA KRISTE Nedjeljna večer obogaćena otvaranjem izložbe

Nova izložba dubrovačkog umjetnika Mara Kriste, nazvana ‘NOVIJE VIZURE GRADA’, otvorena je u nedjelju navečer u prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine, u Širokoj ulici.

Šesta je to samostalna izložba Mara Kriste, a kako je sam autor kazao, riječ je o drukčijem prikazivanju kojeg zove noviji pogled na život Grada.

– Možda na prvi pogled iste vizure, u volumenu i boji, one su drukčije poredane. U izražajnom dijelu se sukobljavaju boja, ritam i kompozicija. Sve je to prikriveno jednom novom vizurom koja se prikazuje na određen način bojom, jer slikarski, boja je slika na platnu, izričaj za stvaranje. Stvaram dok sam oslobođen prikazivati višak onoga što je nepotrebno i što zbunjuje naš mozak i vizualni sadržaj. Nekad nije lako prikazati na način koji želiš, ali tu se ostvaruje likovna igra samog sadržaja i bitka, bio to Dubrovnik ili neka kuća s fasadom. Mene ne zabrinjava ono što prikazujem, ne zabrinjava me ni kako će se to odraziti na gledatelja. Zabrinjava me novi motiv i nove slikarske vještine s kojima ću se suočiti sutra dok budem slikao – kazao je autor u pozivu na izložbu.

 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist