Sport

Novi uspjesi dubrovačkih judaša diljem Lijepe Naše

Novi uspjesi dubrovačkih judaša diljem Lijepe Naše

Dubrovački judaši i ovog su vikenda nastupali na turnirima diljem Hrvatske i zabilježili zapažene rezultate.

Tako su judaši JK Ura nage i JK Slano uspješno nastupili na Kupu Željko Higl u Vinkovcima, gdje su osvojili 36 odličja. Između 22 kluba i 350 natjecatelja u ekipnom poretku JK Ura nage osvojio je drugo mjesto, odmah iza domaćina iz Vinkovaca pa se u Dubrovnik vraćaju s peharom.

Osvajači zlatnih medalja su Đivo Gašpar, Leo Kužnin, Andro Režić, Karlo Delo i Viktorija Bratičević i Fran Kužnin koji je bio zlatni u dva uzrasta.

Srebrna odličja osvojili su Ivana Giljača, Orlando Bratičević, Luka Nagy, Gabriel Giljača, Ivo Kristović, Đivo Machiedo, Kristijan Konjevod, Mauricio Bratičević i Toni Franković.

Brončane medalje osvojili su Marko Barišić, Đivo Kovačić, Luka Nagy, Orlando Bratičević, Nina Šimunović, Roko Šutalo, Šime Šimunović, Maro Šimunović, Ivan Franković- Žile, Leon Konjevod, Dario Duplica i Ivan Lale.

Uspješno su nastupili i Andrea Čutić, Marko Marinović, Dino Vinković, Leon Labaš, Luka Šare, Leon Krile, Martin Baće, Marino Franković i Duje Bartulović koji su ostali na korak do medalje.

Medalje za Judo klub Slano osvojili su: Ema Knežić koja je bila zlatna do 40 kg i Matko Knežić koji je osvojio zlato do 30 kg i srebro do 34 kg.

– Naši judaši obišli su Vukovar, i upoznali se sa stradanjem ovog grada heroja. Odali smo počast braniteljima i svim žrtvama na Ovčari i Memorijalnom groblju te posjetili Trpinsku cestu i Baroknu jezgru Vukovara – poručuju iz JK Ura nage.

S odličnim vijestima javili se i iz JK Dubrovnik. I drugu godinu zaredom članovi tog kluba nastupili su na 3. Memorijalu Tajmir Nola (Kup Makarske) u organizaciji Judo kluba Bikovo Makarska te osvojili devet medalja.

U uzrastu do 10 godina Marko Moretić je osvojio 1. mjesto, 2. mjesto su osvojili Matej Njirić i Teo Petković dok su treća mjesta osvojili Bruno Bencek, Antun Ivančević i Toni Puljizević.

U uzrastu do 12 godina 2. mjesto osvojila je Romana Palunčić dok su 3. mjesto osvojili Marin Perger Milutinović i Pero Moretić. Plasman od 5. mjesta ostvarili su Matej Njirić i Toni Puljizević. Još su nastupili Fabio Sforza Jerosimić, Noah Grković, Ivica Bogetić i Andrej Vukorep.

Na istom turniru u Makarskoj nastupilo je i 39 članova JK Dubrovnik 1966., koji su s 13 osvojenih medalja, od čega čak osam zlatnih, zauzeli 5. mjesto u ukupnom poretku, a Šejla Škaljić i Ivan Pavao Bulić proglašeni su najboljim natjecateljima u svom uzrastu.

Do zlata su došli Šejla Škaljić (U10 do 28 kg), Branimir Neusidl (U12 do 50 kg), Ivan Pavao Bulić (U12), Paula Belemčić (U14 do 57 kg), Marko Vareškić (U14 do 50 kg), Josip Bulić (U14 do 60 kg), Ardian Sufaj (U16 do 81kg) i Luka Violić (U18 preko 90 kg). Do srebra su stigli Ivan Hezonja (U12 preko 50 kg) i Luka Violić (U16 preko 81 kg), a do bronce Luka Butigan (U10 do 30kg), Frano Duždević (U14 do 46 kg) i Pavo Matana (U14 do 66 kg).

– Po završetku borbi najmlađi natjecatelji su bili na izletu u Makarskoj u društvu svojih trenera i roditelja, kojima se klub ovom prilikom zahvaljuje na podršci – poručuju iz JK Dubrovnik 1966..

Vrijedi istaknuti kako je u Makarskoj nastupilo ukupno 368 judoka iz 22 kluba iz Hrvatske i BiH.

Inače, ovog vikenda je još jedna članica judo kluba Dubrovnik 1966. bila aktivna, ali ne u ulozi natjecatelja već suca. Međunarodna judo sutkinja Klara Mitrović je trenutno u Helsingborgu gdje sudi na EJU CUP-u, na kojem nastupa 27 reprezentacija iz Europe i Sjeverne Amerike.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist