Natrag
19.1.2018 06:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVI USPJEH PERA ŠIŠE „Moja čarobna noć u Izraelu!“

16.10.2014 @ 14:19 Dulist Kultura
8;8

Podijelite:

Najnovije djelo dubrovačkog glazbenika i skladatelja Pera Šiše – koncert za gitaru i orkestar „Passion“ izvedeno je 11. listopada na otvaranju Festivala klasične gitare Guitar Gems 2014. u izraelskoj Netanyi.

Solist na koncertu kojeg su snimale i izraelske televizijske postaje bio je ruski virtuoz Alexei Belousov uz izraelski Netanya Kibutz simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom maestra Ziva Cojocarua.

– Taj festival ima ogroman značaj i meni je to bila velika čast, da se moje djelo izvede u takvom ambijentu pred 1800 ljudi. Ako kažem da je na istom programu otvaranju izvedeno i najbolje gitarsko djelo ikad napisano, „Concerto Aaranjuez“ Joaquina Rodriga, onda je uopće uvrštavanje mog djela uz to povijesno djelo svakako značajno za jednog živućeg autora koji pokušava ući na trnovito tržište promocije glazbe i to na takav Festival. Bila je to u svakom slučaju moja čarobna noć u Izraelu – istaknuo je Šiša nakon koncerta.

Prema povratnim informacijama iz Izraela, Šišin „Passion“ će se reprizirati, a zbog velikog interesa i snimati za jednu izraelsku izdavačku kuću.

– Glazba je romantična i vrlo pamtljiva pa je valjda to i rezultat ovakvog interesa za nju – rekao je Šiša.

Podsjetimo, u zadnjih 15 mjeseci Šiša je kao skladatelj osvojio prvu međunarodnu nagradu u Grčkoj (Volos), a desetak orkestara diljem svijeta (Kina, Rusija, Malta, SAD) je izvodilo njegova djela.

– Ogromnu zahvalu dugujem izvrsnom dirigentu maestru Miranu Vaupotiću, koji je duboko vjerujući u moje note sve ovo i započeo pred godinu i pol dana – dodao je Šiša.

Ovom vrijedi dodati i informaciju kako će poznata simfonijska pjesma „Na Badnju večer“, koja je rado pjevana u Gradu u vrijeme Adventa, biti prevedena na talijanski i izvedena u Betlehemu za Božić 2016. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana