Sport

NOVI USPJEH DUBROVKINJE Carmen Miloglav osvojila njemački Superkup!

NOVI USPJEH DUBROVKINJE Carmen Miloglav osvojila njemački Superkup!

Dubrovačka košarkašica Carmen Miloglav osvojila je njemački Superkup u dresu svog novog kluba Rutronik Stars Keltern.

Hrvatska reprezentativka, koja igra na poziciji ‘play makera’, je s doprvakom Njemačke do trofeja stigla nakon slavlja u finalu Superkupa 92:75 protiv prvaka TSV Wasserburga. Pritom je postigla 8 koševa.

Nakon 3:0 vodstva Kelterna, Wasserburg privodi prvu četvrtinu kraju s 5 koševa razlike (26:21). Ipak, od 15. minute Keltern prelazi u vodstvo te na poluvrijeme odlaze s 53:43. U nastavku su prvakinje uspjele izjednačiti na 60:60, ali je Keltern potom serijom stigao na 73:62. Do kraja susreta još su uspjeli podići prednost na konačnih 17 razlike.

-Najlakše je krenuti u sezonu u novom klubu osvajanjem trofeja protiv prvaka. Potpisala sam na jednu godinu, pomalo se privikavam, bitno mi je da igram što više. Suigračice su odlične, kao sportašice i osobe – rekla nam je Miloglav.

Podsjetimo, 26-godišnja Miloglav je u redove njemačkih doprvaka stigla iz prvaka Španjolske Perfumerias Avenide, gdje je provela veći dio prošle sezone (započela ju je u ŽKK Zadru). Sezonu prije bila je pod ugovorom španjolske Gran Canarie, ali ju je teška ozljeda prednjih križnih ligamenata makla s parketa godinu dana.

Osim natjecanja u 1. Bundesligi i Kupu , Rutronik Stars Keltern ove sezone nastupa i u Eurocupu.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist