Hrvatska

NOVI UDAR NA DŽEP? Evo koliko bi vas mogla koštati vožnja Dalmatinom

NOVI UDAR NA DŽEP? Evo koliko bi vas mogla koštati vožnja Dalmatinom

Na Dalmatini, te na autocesti Bregana – Lipovac – Osijek, Zagreb – Goričan, Zagreb – Sisak cijene bi mogle poskupjeti za pet do deset posto. Razlog tomu je ugovor o zajmu između Vlade RH i Svjetske banke u iznosu od 1,9 milijardi eura koji predviđa restrukturiranje državnih poduzeća koje upravljaju autocestama.

Okvirni izračuni govore kako bi u tom slučaju cestarina za osobna vozila porasla za relaciju od Splita do Zagreba sa 174 na 183 kune, a u ljetnim mjesecima na 201 kunu, dok bi od Zagreba do Zadra cijena porasla sa 117 na 123 kune, a u ljetnim mjesecima na 135 kuna, dok bi od Zagreba do trenutno zadnje naplatne postaje prema Dubrovniku, cijena sa 223 narasla na 234 kune, odnosno na 256 kuna u ljetnim mjesecima.

To su samo okvirne cijene, navodi Slobodna, jer pregovori između Svjetske banke i Vlade još uvijek traju, a navodno je Svjetska banka tražila još veće poskupljenje cestarina!

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, u petak je, komentirajući pitanje o mogućem poskupljenju cestarine na autocestama pod upravljanjem državnih tvrtki, odbio izravno odgovoriti na takvo pitanje, ali je iz njegovih odgovora bilo jasno kako se takav scenarij može očekivati, prenose dalje.

Vjerojatne nove cijene su: Ploče – Zagreb zimi 234 kune, ljeti 256 kuna, Split – Zagreb zimi 183 kune, ljeti 201 kuna, a Zadar – Zagreb zimi 123 kuna, ljeti 135 kuna.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist