Hrvatska

NOVI SUSTAV EMITIRANJA Morat ćemo se rješavati ‘retro’ televizora

NOVI SUSTAV EMITIRANJA Morat ćemo se rješavati 'retro' televizora

Hrvatska će, prema planu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, odnosno HAKOM-a, tijekom 2019. godine preći na novi sustav emitiranja zemaljskog televizijskog signala.

Trenutni standard emitiranja DVB-T zamijenit će DVB-T2, a njegovom će se implementacijom omogućiti ekonomičnije odašiljanje TV sadržaja visoke razlučivosti. HAKOM navodi da će se prelaskom s DVB-T na DVB-T2 olakšati i razvoj novih usluga, piše Jutarnji, a u sklopu pripreme za prijelaz na novi standard emitiranja, HAKOM je objavio i preporuku o minimalnim tehničkim zahtjevima prijamnika za prijam digitalnog zemaljskog televizijskog signala DVB-T2.

Televizijski prijamnici koji su spremni za primanje novog standarda emitiranja bit će označeni posebnom naljepnicom. Trenutno nije poznato hoće li država i ovaj puta subvencionirati kupovinu digitalnih prijemnika koji mogu emitirati DVB-T2 signal, navode dalje u tekstu. Korisnici kabelske, internetske i satelitske televizije neće morati ništa mijenjati jer će prijelaz na novi standard emitiranja napraviti njihovi pružatelji usluga.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist