Aktualno

Novi projekti i nova ulaganja

Novi projekti i nova ulaganja

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2012. te nadolazećoj 2013. godini.

Evo razmišljanja načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija i načelnika Općine Konavle Luke Korde.

– U Općini Župa dubrovačka možemo biti zadovoljni s 2012. godinom. Napravili smo nekoliko značajnih stvari. To je sportska dvorana, koja je u samoj fazi završnice. Obnovljena je nerazvrstana cesta prema Srebrenom i županijska cesta prema ambulanti, rekonstruirano je i raskrižje u Srebrenom na kojem su postavljeni i semafori. Ulagalo se u cestu prema Poslovnoj zoni sa kompletnom infrastrukturom, kružni tok na ulazu u Poslovnu zonu i kružni tok na Gornjem Brgatu. Kompletno je rekonstruirana i zgrada Turističke zajednice u Srebrenom. Najznačajnije što se trenutno sada događa, a bit će značajno u slijedećoj godini, jest najava od investitora HUP Zagreb, odnosno nove tvrke Hoteli Dubrovačka rivijera, koji su najavili ulaganje od 360 milijuna kuna u tri hotela. Dio radova je započet, a riječ je o ulaganju ispod hotela Astareja – izgradnja dva otvorena bazena, jednog plažnog objekta i rekonstrukcija bungalova. Za početak godine najavljeno je rušenje hotela Orlando i izgradnja novog hotela na toj lokaciji te ulaganje u sve pripadajuće objekte u Srebrenom. Najavljeno je i rušenje hotela Mlini, a na toj lokaciji najavljena je gradnja novog hotela visoke kategorije. Ulaganje u tri hotela na području Župe je optimistično i to će obilježiti 2013. Svakako je važna i najava od strane Vlade da u prvim mjesecima slijedeće godine očekujemo raspisivanje natječaja za Kupare. Inače, generalno govoreći za cijeli hrvatski narod najznačajnija  je oslobađajuća presuda dvojici generala, jer je skinuta hipoteka sa Domovinskog rata – rekao je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

– Ova godina za nas, za Konavle bila je jako dobra, u njoj bilježimo porast u turizmu i svega ostaloga. Ako išta želimo, to je da ova iduća ne bude lošija, a čovjek se uvijek nada da će biti još bolja. Svi smo optimisti, naravno koliko se to može biti u ovim vremenima, a uostalom bit će onako kako svi mi zajedno budemo radili. Mi u Konavlima očekujemo da će biti dobro, da ćemo završiti započete vodovode, da ćemo početi gradnju doma za starije osobe, vrtiće, škole…. Na tome ćemo raditi u 2013. godini i vjerujem da ćemo uspjeti, kao što smo uspijevali do sada – zaključio je načelnik Općine Konavle Luka Korda.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist