Aktualno

Novi Pravilnik o upisu djece u vrtiće

Novi Pravilnik o upisu djece u vrtiće

U skladu s člankom 16. Statuta Dječjih vrtića Dubrovnik Upravno vijeće Dječjih vrtića Dubrovnik utvrdilo je novi tekst Pravilnika o mjerilima i postupku upisa djece u dječje vrtiće i jaslice,

koji će se naći pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u petak 30. ožujka. U mateijalima se navodi nekoliko promjena u odnosu na Pravilnik koji je u primjeni od 2000.godine:

Prijedlog novog Pravilnika poznaje samo dvije kategorije djece hrvatskih branitelja i to djecu roditelja invalida iz Domovinskog rata koja se upisuju izravno i bez bodovanja  te djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji zadržavaju 70 bodova kao i u važećem Pravilniku.

Dodajmo, kako se u Pravilniku iz 2000. godine na bodovnoj listi spominju djeca četiriju kategorija hrvatskih branitelja: dijete poginulog hrvatskog branitelja ili civilne žrtve rata (100 bodova), dijete hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata koje je u razdoblju do 15. siječnja 1992 .godine proveo u postrojbama oružanih snaga RH najmanje dva mjeseca, a koji je i hrvatski vojni invalid iz Domovinskog rata (90 bodova), dijete hrvatskog vojnog invalida i civilnog invalida iz Domovinskog rata te dijete branitelja iz Domovinskog rata koje je u razdoblju do 15. siječnja 1992. godine proveo u postrojbama oružanih snaga RH najmanje dva mjeseca (80 bodova) te dijete hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata (70 bodova).

U odnosu na važeći Pravilnik djeca zaposlenih roditelja dobivaju veći broj bodova (80 umjesto 50).  Promijenjena je starosna dob za upis u jaslice. Po važećem Pravilniku u jaslice se upisuju djeca koja do 30. rujna tekuće godine navršavaju godinu dana. Budući iskustvo pokazuje da su ta djeca još premala, novi Pravilnik predlaže da se upisna dob produži za mjesec dana odnosno da se u jaslice upisuju djeca koja 31. kolovoza tekuće godine navršavaju godinu dana.

Ukida se druga bodovna lista iz važećeg Pravilnika iz 2000. godine koja, kako se navodi u materijalima za sjednicu Gradskog, nikad nije zaživjela odnosno nikad se nije primjenjivala i samo zbunjuje roditelje. Za razliku od važećeg novim Pravilnikom daje se mogućnost ulaganja prigovora roditeljima na objavljene rezultate upisa i utvrđenu listu prvenstva.

Umjesto potvrda Policijske uprave kao dokaz o prebivalištu tražit će se preslik osobne iskaznice roditelja djeteta što u konačnici smanjuje troškove upisne dokumentacije.
 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist