DuList IN

NOVI, POSEBAN GYPSY TABLE Stižu najpoznatiji svjetski chefovi karipske kuhinje!

NOVI, POSEBAN GYPSY TABLE Stižu najpoznatiji svjetski chefovi karipske kuhinje!

Nakon zagrebačkog izdanja održanog u prosincu prošle godine, poznato ‘lutajuće’ gastro-događanje Gypsy Table vraća se u petak, 9. lipnja u Dubrovnik. Ovoga puta Gypsy Table dovodi sa sobom i chefove iz Miamija i Barcelone koji će vas, zajedno s hrvatskim timom kuhara, povesti put Kariba.

Ako volite vrhunsku hranu začinjenu dobrom dozom egzotike i iznenađenja, neobične ambijente i neponovljive večere, Gypsy Table će vas jednostavno oduševiti. Lokacija održavanja je uvijek tajna, ali nikad obična – riječ je redom o neočekivanim i posebnim mjestima. Uz izbor lokacije, jednaka pažnja se pridaje i izradi jelovnika na kojem se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput. Također, svaki Gypsy Table predstavlja se pod okriljem nove teme i uz nove gostujuće chefove. Ono što je sigurno je da iznenađenja na ovom stolu ne nedostaje.

Uz Richarda Gruicu, osnivača i voditelja te jednog od glavnih kuhara Gypsy Tablea, koji je rođen na Jamajci i čija je specijalnost upravo karipska / fusion kuhinja, svoju viziju karipskih okusa na gypsy stol će ovoga puta staviti i Cindy Hutson iz Miamija, jedna od ponajboljih svjetskih chefova karipske kuhinje. Hutson je vlasnica nekolicine restorana (nerijetko proglašavanih najboljima) i autorica nagrađivanih koncepata u Americi, a o njoj su hvalospjeve pisali ugledni svjetski časopisi kao što su The New York Times, London Times, Esquire, Condé Nast Traveler i Chef magazine.

Njima će se pridružiti i Joel Serra, jedan od najznačajnijih influencera na svjetskoj gastro-sceni, osnivač projekta Papa Serra Culinary Adventures u sklopu kojih godinama kreira originalna gastro-iskustva po Barceloni, ali i diljem svijeta; otvara razne klubove za večeranje, surađuje na spektakularnim pop-up dining turama i vodi uzbudljive gurmanske avanture. Uz njih, kuhat će već dobro poznati dvojac Damir Šarić i Lucija Tomašić. No to nije sve jer posjetitelje očekuje i gostujući chef iznenađenja.

Pri osmišljavanju jelovnika za dubrovačko izdanje na temu Okus Kariba, Gypsy Table će se voditi idejom novih i drugačijih okusa koji povezuju Hrvatsku i to daleko otočje, stoga će ovo biti jedinstvena prilika za kušanje karipske kuhinje u spoju s hrvatskim proizvodima. Goste očekuje večera s više slijedova upotpunjena craft pivom nove Dubrovačke pivovare, koktelima, glazbom i, naravno, jedinstvenim ambijentom. Nakon večere druženje će se nastaviti na jednoj isto tako tajnoj i prekrasnoj dubrovačkoj lokaciji.

Gypsy Table je humanitarnog karaktera i dio prihoda svaki put donira u lokalne dobrotvorne ustanove. Ovoga puta svojom donacijom će pomoći ginekološko-porođajnom odjelu Opće bolnice Dubrovnik.

***
Za sudjelovanje trebate samo biti spremni za jedinstveno gastro-iskustvo, rezervirati svoje mjesto i nabaciti tropsku odjeću. Ulaznice možete kupiti na www.gypsytable.eventbrite.com po cijeni od 75 eura po osobi (ili 140 eura za dvije osobe). Broj ulaznica je ograničen, a ekipa Gypsy Tablea preporučuje da na vrijeme rezervirate svoje mjesto, budući da su sva dosadašnja izdanja bila unaprijed rasprodana.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist