Aktualno

NOVI NAČELNIK Pavličeviću sigurnost na prvom mjestu, Borovec demantirao medije

NOVI NAČELNIK Pavličeviću sigurnost na prvom mjestu, Borovec demantirao medije

Novi načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević danas je predstavljen dubrovačkoj javnosti, a kako je sam rekao, prioritet će mu biti svaki kutak grada i županije, sigurnost građana i posjetitelja.

-U policijskom sam sustavu na raznim poslovima 26 godina. Svaki posao koji sam odrađivao bio mi je jedan novi skalin, novi izazov i novo iskustvo. Policija se stalno unaprjeđuje i nadograđuje, uvijek nas čekaju neki novi izazovi. Ova Policijska uprava ima visoki kriterij koji je postavljen, prvenstveno od strane mog prethodnika i taj kontinuitet želim održati s menadžmentom koji je tu. Sigurnost građana i turista bit će na prvom mjestu. Ono što će misliti Ravnateljstvo neće mi biti prioritet, nego ono što ćete misliti vi i građani ovoga grada i svi posjetitelji – rekao je Pavličević, dodavši kako je otvoren za suradnju sa svima.

No, njegov izbor nije prošao u tišini. Naime, mediji su se posljednjih dana raspisali o navodnoj istrazi koja je vođena protiv njega, a radi odavanja podataka iz policijske istrage osobi pod istragom. Na to se, odgovarajući na novinarsko pitanje, referirao Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Uprave policije.

-Ne podržavam iznošenje ovakvih negativnosti, pogotovo ako ne postoji čvrsta osnova i čvrsti temelj za sve ono što je napisano. Što ako ono što je negativno napisano o bilo kojem kandidatu nije istinito i točno? Radi se o ljudima koji funkcioniraju u određenim sustavima u kojima grade svoje karijere i koji trebaju živjeti i raditi i imati određeni ugled u sredinama u kojima će djelovati – rekao je Borovec, osvrnuvši se konkretno na slučaj novog načelnika Pavličevića.
-Stvari koje su objavljene o novom načelniku kolegi Pavličeviću razvlače se još od 2010. godine. Prošlo je punih sedam godina. U tih sedam godina na čelu MUP-a promijenila su se četiri ministra koji pripadaju u tri različite politike, sedam ravnatelja policije i generacije ljudi u unutarnjoj kontroli i nitko od njih nije pronašao temelja da se pokrene niti stegovni niti kazneni postupak koji bi definirao karijeru kolege Pavličevića. Ako to u sedam godina nije nitko objektivno potvrdio i našao temelj za neki postupak, onda stvarno nema čvrstog osnova i deplasirano je dalje reciklirati tu priču – istaknuo je Borovec, a na konkretno novinarsko pitanje tvrdi li da sve ono što se pisalo u medijima nije istinito odgovara:

-Mislim da ovo što sam sada rekao to potvrđuje. Ne na temelju toga da sam ja to istraživao, nego postoje generacije unutar policijskog sustava uključujući ljude koji su ranije vodili ovu PU, a koji bi da je u tome postojalo nešto po svojoj profesionalno, službenoj dužnosti bili obavezni pokrenuti bilo stegovni bilo kazneni postupak – zaključio je Krunoslav Borovec.

Međutim, novinari su ga podsjetili kako je upravo on kao glasnogovornik MUP-a potvrdio 2010. godine da je u jednoj istrazi pronađen dio materijala i indicija koje ukazuju na određene stvari.
-Da, to je točno, ali morate znati da dokumenti koji se vežu za određene postupke nisu isključivo vlasništvo policije, nego se u određenom trenutku dostavljaju i drugim tijelima kaznenog progona, strankama u postupku… Postoji puno mogućih pozicija s kojih određeni dokumenti mogu doći u ruke osobama koje nisu dio tog postupka – rekao je Borovec, a na to se nadovezao i novi načelnik Pavličević.

-Sjećam se jako dobro izjave od 31. listopada 2010. gdje je potvrđeno da su kod određene osobe koja je bila osumnjičena za određena kaznena djela pronađeni određeni dokumenti, ali svi dokumenti su imali štambilj određenog državnog odvjetništva u Dubrovniku – kratko je rekao Pavličević.

Inače, na natječaj za novog načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javila su se tri kandidata i svi su zadovoljili minimalne uvjete za načelnika. Nakon provedenog testiranja i razgovora, Povjerenstvo za izbor načelnika rezultate je prezentiralo glavnom ravnatelju policije koji je ministru unutarnjih poslova predložio za načelnika Ivana Pavličevića, što je ministar i potvrdio.

-Kolega ima dugu policijsku karijeru koju je u pravilu gradio u ovoj PU. Radi se o profesionalcu koji je domaće rješenje za načelnika, koji je krenuo od osnovnih policijskih poslova, ali je bio rukovoditelj na različitim mjestima unutar policijske strukture u ovoj Policijskoj upravi. On može prihvatiti izazov rukovođenja PU koja ima 1400 zaposlenika – rekao je Borovec dodavši kako je prije konferencije za medije održan kolegij s najužim timom načelnika gdje je rečeno kako sve ono što je dobro u ovoj PU treba nastaviti raditi u kontinuitetu i da promjena čelnika ne smije ni na koji način narušiti u negativnom smislu funkcioniranje PU.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist