Sport

NOVI I BRŽI, ALI I DALJE NAJMLAĐI: Square Uspinjačom do 5. pobjede?!

NOVI I BRŽI, ALI I DALJE NAJMLAĐI: Square Uspinjačom do 5. pobjede?!

Najmlađa momčad 1.HMNL, dubrovački Square, u sklopu 13. kola, odnosno drugog kola nastavka prvenstva, dočekuje zagrebačku Uspinjaču.

Zagrepčani su ostali dužnici Squareu jer su upravo oni na početku sezoni nanijeli prvi poraz u ovoj sezoni. Uspinjača je 8. listopada 2016. slavila rezultatom 2:0.

– Uspinjača nam je dužnik iz prvog kola, nas sada zanimaju samo tri boda i sukladno tome ćemo se boriti na terenu, jasan je trener Marinko Mavrović.

Uspinjača je u prijelaznom roku promijenila gotovo kompletnu momčad, a ‘crveno-plavi’ su pomladili ionako mladu momčad. Momčad Marinka Mavrovića u ogledu protiv Uspinjače nastupiti će kao najmlađa momčad lige s prosjekom godina – 22!

– Na parket će izaći jedan novi Square, moje najave predviđaju da će naši vjerni navijači i svi simpatizeri futsala gledati jedan novi i brži Square na kakvog još nisu navikli. Doma ne smijemo prosipati bodove, a Uspinjača je prvi protivnik kojeg moramo nadigrati, oštro će Mavrović koji još dodaje: – Svi rade odlično na treningu, svi su izuzetno motivirani, osjeća se veliko zajedništvo. Igrači jednostavno dišu jedan za drugog, a ako se tako svi pokažu na utakmici, a u što sam čvrsto uvjeren, onda u novu pobjedu nema sumnje.

Nakon Uspinjače, dubrovačka momčad ima dva teška gostovanja. Prvo će u utorak put Osijeka gdje će ići desetkovani zbog toga što je radni dan, a sigurno neće biti Cvjetkovića zbog ozljede koji će propustiti i sutrašnji dvoboj. Potom u petak ili subotu odlazi U Vrgorac koji slovi kao jedno od (naj)težih gostovanja.

Imamo težak raspored međutim gledamo utakmicu po utakmicu pa tako u dvoboju protiv Uspinjače nam je sve osim pobjede ravno neuspjehu. Drago mi je što su igrači raspoloženi, ponašaju se odlično na treningu te mi upravo to daje nadu da će sve biti pozitivno nakon ovog kola. Istaknuo bih posebice Mata Šimunovića koji je na svakom treningu ‘eksplozivan’ te se od njega očekuju velike stvari u nastavku sezone. Iako smo najmlađa momčad lige jamčim svim navijačima da od sada imamo novi, brži i poletniji Square koji će brzom četvorkom u polju ritmom uvelike lomiti protivnika! – zaključio je Marinko Mavrović, trener Squarea.

Utakmica između Squarea i Uspinjače igra se od 19 sati u SD Gospino polje.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr