Natrag
18.8.2017 18:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVI DIZAJN VEČERNJEG LISTA Drago nam je što su nas prepoznali kao uzor!

16.11.2015 @ 19:42 Dulist Zanimljivosti
9;9

Podijelite:

Današnje izdanje hrvatske dnevne novine Večernjeg lista izašlo je u ‘novom ruhu’, a svojim čitateljima najavili su već i prije novi izgled.

Kažu kako će novim dizajnom poprimiti novi, ozbiljniji izgled. Ne možemo se oteti dojmu kako je ‘novi’ Večernjak preuzeo dizajn DuLista kojeg s ponosom nosimo već više od stotinu brojeva, a itekako nam je drago što su nas na ovaj način prepoznali.

Kako su naveli u najavi nove ideje, ‘povećali su osnovno pismo, a slova su čitkija i nešto veća. Stranica više nije podjeljena na šest, nego na petstupaca, što čitatelju daje mogućnost lakšeg prolaze kroz tekst, a sama je stranica prozračnija‘.

Time se i DuList vodio u siječnju 2014. godine, kada je tim stručnjaka dizajnera koji se krije pod imenom ĐukićPavlović, u suradnji s Hrvojem Živčićem, osmislio naš novi izgled. DuList je ušao u svoju novu eru i u vremenu u kojem tiskani mediji iz dana u dan gube tiražu, a rijetki se odvaže ulagati u ovakve projekte.

Mi smo odbacili staro i prihvatili novo kako bi potpunim redizajnom i dalje bili ono što najbolje znamo biti – vaš omiljen tjednik. Sam proces je bio dugotrajan, a glavna pokretačka snaga krije se iza već spomenute renomirane dizajnerske tvrtke ĐukićPavlović. Diplomirani dizajneri Zoran Đukić iz Dubrovnika, Jan Pavlović iz Zagreba u suradnji Hrvojem Živčićem također iz Zagreba potpisuju naš novi vizualni identitet, nastao prošle godine.

– U odnosu na prijašnji dizajn htjeli smo dosta pročistiti situciju. Reducirali smo boje, sjene, oblike kako bi dobili nešto preglednije, čitljivije, jasnije. U svakom slučaju jasnoća nam je u prvom planu – kazao je pri novom dizajniranju Zoran Đukić, jedan od autora identiteta koji krasi naš tjednik od protekle godine. Cijeli intervju s našim dizajnerima i obavljenim poslom na kojeg smo ponosni i danas, a koji ovih dana, očito, postaje uzor i drugima, možete pročitati ovdje.

dulist-vecernji2

A kako biste se uvjerili u kvalitetu našeg dizajna, koja je nekima novost, donosimo vam u galeriji naših naslovnica, napravljenih prema najboljim standardima struke. Spomenimo i to kako je DuList svojim dizajnom oduševio brojne stručnjake na ovom polju, a i dalje ‘mamimo poglede’, u što se možete uvjeriti ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana