Zanimljivosti

NOVI DIZAJN VEČERNJEG LISTA Drago nam je što su nas prepoznali kao uzor!

NOVI DIZAJN VEČERNJEG LISTA Drago nam je što su nas prepoznali kao uzor!

Današnje izdanje hrvatske dnevne novine Večernjeg lista izašlo je u ‘novom ruhu’, a svojim čitateljima najavili su već i prije novi izgled.

Kažu kako će novim dizajnom poprimiti novi, ozbiljniji izgled. Ne možemo se oteti dojmu kako je ‘novi’ Večernjak preuzeo dizajn DuLista kojeg s ponosom nosimo već više od stotinu brojeva, a itekako nam je drago što su nas na ovaj način prepoznali.

Kako su naveli u najavi nove ideje, ‘povećali su osnovno pismo, a slova su čitkija i nešto veća. Stranica više nije podjeljena na šest, nego na petstupaca, što čitatelju daje mogućnost lakšeg prolaze kroz tekst, a sama je stranica prozračnija‘.

Time se i DuList vodio u siječnju 2014. godine, kada je tim stručnjaka dizajnera koji se krije pod imenom ĐukićPavlović, u suradnji s Hrvojem Živčićem, osmislio naš novi izgled. DuList je ušao u svoju novu eru i u vremenu u kojem tiskani mediji iz dana u dan gube tiražu, a rijetki se odvaže ulagati u ovakve projekte.

Mi smo odbacili staro i prihvatili novo kako bi potpunim redizajnom i dalje bili ono što najbolje znamo biti – vaš omiljen tjednik. Sam proces je bio dugotrajan, a glavna pokretačka snaga krije se iza već spomenute renomirane dizajnerske tvrtke ĐukićPavlović. Diplomirani dizajneri Zoran Đukić iz Dubrovnika, Jan Pavlović iz Zagreba u suradnji Hrvojem Živčićem također iz Zagreba potpisuju naš novi vizualni identitet, nastao prošle godine.

– U odnosu na prijašnji dizajn htjeli smo dosta pročistiti situciju. Reducirali smo boje, sjene, oblike kako bi dobili nešto preglednije, čitljivije, jasnije. U svakom slučaju jasnoća nam je u prvom planu – kazao je pri novom dizajniranju Zoran Đukić, jedan od autora identiteta koji krasi naš tjednik od protekle godine. Cijeli intervju s našim dizajnerima i obavljenim poslom na kojeg smo ponosni i danas, a koji ovih dana, očito, postaje uzor i drugima, možete pročitati ovdje.

dulist-vecernji2

A kako biste se uvjerili u kvalitetu našeg dizajna, koja je nekima novost, donosimo vam u galeriji naših naslovnica, napravljenih prema najboljim standardima struke. Spomenimo i to kako je DuList svojim dizajnom oduševio brojne stručnjake na ovom polju, a i dalje ‘mamimo poglede’, u što se možete uvjeriti ovdje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist