Crna kronika

Novi detalji oko smrti Marka Kraljevića

Novi detalji oko smrti Marka Kraljevića

Na internetskim stranicama www.donivica.com izašli su novi detalji vezani za smrt predsjednika mjesnog odbora Banići Marka Kraljevića, za koju je optužen svećenik don Ivica Sinanović.

Dio objavljenog teksta prenosimo u cijelosti, a kako se navodi u članku, događaj se zbio 21. svibnja kada se obilježavao Dan Općine Dubrovačko primorje i 20.-ta obljetnica oslobođenja:

– Marko Kraljević, vijećnik općine i predsjednik mjesnog odbora Banići, sudionik Domovinskog rata od 8. do 12. mjeseca 1991. godine, od toga dva mjeseca u zarobljeništvu, umirovljen dijagnozom PTSP-a nikako se nije mogao pomiriti sa činjenicom da ga svi ne slušaju u mjestu. Znajući to njegovi "prijatelji" počeli su realizaciju svog sotonskog nauma. Počelo je nagovoraranje Kraljevića kako je u pravu i kako to već noćas treba riješiti. Osokoljeni riječima Kraljevića kako će "popa noćas riješiti" svi zajedno odvezli su se do kuće svećenika u Baniće ne bi li svoj zločinački naum i ostvarili.

Vidjevši Kraljevića kako viče i provaljuje vrata kuće u kojoj je bio župnik don Ivica Sinanović "prijatelji" su dali petama vjetra. Kraljević je provalio ulazna vrata kuće, razbio stakleni stol koji je bio u hodniku na kojem se stavlja čašćenje za goste dobronamjernike (običaj u kući svećenika), ušao u drugu prostoriju u kojoj je don Ivica spavao (dnevni boravak). Dok se don Ivica snašao već je dobio par udaraca u glavu.

Urlajući "ubit ću te majku ti j…m četničku", Kraljević ga  steže rukama za vrat u namjeri da ga uguši. Don Ivica se nekako oslobodi i refleksivno uzvraća udarce u nadi da će tako onesposobiti nasilnika. Proletjeli su kroz vrata dnevnog boravka, Kraljević pada te udara glavom. Nije ga don Ivica tukao na podu kako pišu mediji, već kada je ustanovio da ne daje znakove života pokušavao ga je oživjeti, ali napadaču više nije bilo pomoći. Kroz cijelo to vrijeme u drugom dijelu kuće panika, rodica don Ivice koja je bila u kući sa malim djetetom nekako se pribrala te zove telefonom pomoć. Marko Kraljević je došao sa zlim namjerama tj. da usmrti don Ivicu. Da je ne daj Bože uspio u svom zločinačkom naumu, možemo samo zamisliti kako bi prošli svjedoci koji su tada bili u kući, rodica don Ivice s malim djetetetom – navodi se u objavljenom članku.                                                                                                                                  
 

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist