Hrvatska

NOVE DEMOGRAFSKE MJERE Evo kako bi vrtići mogli funkcionirati u budućnosti

Radionica Dječji vrtić Ciciban

Popodnevna skrb za djecu i subotnja dežurstva u vrtićima? Do 2019. to bi moglo biti moguće! Naime, radi se o jednoj od glavnih demografskih mjera, koje je predstavio dr. Marin Strmota, državni tajnik za demografiju.

‘Dostupnost vrtića i skrbi za djecu svakako je jedna od najvažnijih usluga koje obiteljima trebaju u usklađivanju obiteljskog i poslovnog života. Vrtići, pak, dugi niz godina rade po istom ustaljenom radnom vremenu i u mnogima od njih već nakon 16 sati nema osigurane skrbi. Istodobno, mnogi roditelji rade i popodne i subotom i tu moramo napraviti ozbiljne promjene’, kazao je dr. Strmora, a prenosi Jutarnji list, a maksimum boravka u vrtiću bit će, kao i dosad, 10 sati. Rad će se organizirati u dvije smjene, uz poštivanje osoblja vrtića i radnog vremena ‘teta’.

Prema podacima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, trenutno u Hrvatskoj u 76 općina i gradova uopće nema organiziranog vrtićkog smještaja djece. U mnogim vrtićima nema dovoljno mjesta za svu djecu koja se žele upisati, dok u drugima roditelji ne upisuju djecu jer im je prepreka – cijena, piše Jutarnji, a više o temi pročitajte ovdje.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist