Aktualno

NOVA VERZIJA PROJEKTA U Kuparima ultraluksuzni resort vrijedan milijardu kuna!

NOVA VERZIJA PROJEKTA U Kuparima ultraluksuzni resort vrijedan milijardu kuna!

U novoj verziji projekta Kupari, kompleks će se sastojati od hotela, aparthotela i zgrade hotela Grand koji je zamišljen kao srce budućeg resorta i u kojem će se nalaziti isključivo dodatni sadržaji, a investicija će biti vrijedna oko milijardu kuna.

Ovu valjda konačna verzija dogovorili su investitor Avenue Grupa i Vlada koja lokaciju bivšeg vojnog odmarališta daje u dugogodišnju koncesiju.

Broj smještajnih jedinica više je nego prepolovljen u odnosu na raniju verziju koja se trebala raditi u suradnji s brendom Ritz Carlton, tako da će novi Kupari imati manje od 200 smještajnih jedinica, a jedinica su luksuznije i značajno veće. U hotelu će najmanja smještajna jedinica imati gotovo 50 metara kvadratnih, a najveći, presidential suite će biti gotovo 200 metara kvadratnih, dok će u aparthotelu jedinice biti od 135 do 200 metara kvadratnih, pojasnili su za Poslovni.hr iz Instituta IGH koji su izvijestili o kadrovskim izmjenama na čelu Instituta te nastavku projekta Kupari.

Što se tiče projekta interijera i krajobraza planiraju u prvoj polovici sljedeće godine održati pozivni arhitektonski natječaj na koji će biti pozvane neke od najjačih i najpoznatijih arhitektonskih kuća koje se bave razradom interijera u hotelima i uređenjem krajobraza u luksuznim resortima. Plan je angažirati nekoliko interijerista na projektu. Već za nekoliko mjeseci na razradi svih projekta biti uključeno oko 20 projektantskih kuća i konzultanata po raznim strukama.

– Cilj nam je početkom 2019. godine završiti glavne projekte i ishoditi građevinske dozvole kako bi u prvoj polovici 2019. godine započeli s gradnjom – najavljuju

Više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist