Natrag
21.9.2017 08:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nova operna sezona u Visiji

30.9.2015 @ 17:21 Dulist Kultura

Podijelite:

Jednom od najpoznatijih i najizvođenijih opernih djela, Verdijevim “Trubadurom” u Visiji započinje operna sezona prijenosa uživo iz najveće svjetske operne kuće – Metropolitan opere iz New Yorka. Kinematografi Dubrovnik tako će i ove godine biti dio velike kino – obitelji koja broji više od 2000 dvorana u 70 zemalja svijeta čiji ljubitelji opere ne samo da mogu uživati u izvedbama najpoznatijih svjetskih solista, dirigenata i kazališnih umjetnika, nego imaju mogućnost proviriti i u nepoznati svijet koji se odvija iza pozornice tijekom izvedbe.
Nova sezona opera u Metropolitanu donosi ukupno jedanaest predstava, uključujući šest novih produkcija koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji. Nove produkcije obuhvaćaju izvođenja Verdijevog „Trubadura“, Bergovog šokantnog dijela o seksualno neodoljivoj mladoj ženi „Lulu“, Puccinijeve strastvene adaptacije klasičnog romana „Manon Lescaut“ i Straussove „Elektre“, tragedije o drevnoj grčkoj princezi željnoj osvete, koja će ujedno i zatvoriti sezonu direktnih prijenosa.
U okviru sezone 2015/2016 u Metropolitanu će biti prikazani i ostali poznati naslovi: “Roberto Devereux”, „Lovci na bisere“, “Otello”, “Tannhäuser”, “Turandot” i “Madama Butterfly”. Specijalna poslastica za sve ljubitelje opere biti će prikazivanje Mozartove „Čarobne frule“ u čast desetogodišnjice izravnih prijenosa, kao prve izvedene opere uživo u visokoj rezoluciji.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana