DuList IN

Nogometaš Bayera i turski reprezentativac odmara se u Rixosu

Nogometaš Bayera i turski reprezentativac odmara se u Rixosu

Nogometaš Omer Toprak, igrač Bayer 04 Leverkusena, i turski reprezentativac, ljetuje u Dubrovniku. Za odmor je izabrao dubrovački hotel Rixos Libertas Dubrovnik.

Toprak je inače rođen 1989. godine u Njemačkoj, a svoju nogometnu karijeru započeo 1994. godine, kada je kao petogodišnjak postao član TSB Ravensburga. Prvi profesionalni ugovor potpisao je u ljeto 2008. godine, kada je s 19 godina postao član njemačkog Freiburga, u kojem je u tri sezone odigrao 70 utakmica i zabio 4 pogotka. Godine 2011. ostvario je transfer u Bayer 04 Leverkusen, gdje je protekle dvije sezone bio suigrač Dubrovčanina Emira Spahića kao dio Bayerovog stoperskog para.

Toprak je svoju reprezentativnu karijeru počeo u njemačkoj mladoj vrsti (za U19 sastav ubilježio tri nastupa i postigao jedan pogodak te osvojio Europsko prvenstvo), ali se 2011. godine odlučio obući nacionalni dres svojih roditelja, nakon poziva tadašnjeg izbornika Guusa Hiddinka. Za Tursku nogometnu reprezentaciju debitirao je u Play-offu za Europsko prvenstvo 2012. godine upravo protiv Hrvatske na Maksimiru. Do danas je dres Turske oblačio 23 puta i zabio dva gola.

Inače, Toprak je 2009. godine preživio tešku prometnu nesreću u kojoj mu se zapalio karting, a pred nekoliko godina doživio je neugodno iskustvo kad mu je jedan muškarac prislonio revolver na glavu i prijetio mu.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist