Aktualno

NOĆNI RADOVI NE DAJU IM SPAVATI Bez sna zbog pikamera

NOĆNI RADOVI NE DAJU IM SPAVATI Bez sna zbog pikamera

Praši se naveliko u Komolcu posljednjih dana. Radovi na izgradnji pročistača za vodu su se zahuktali. Radi se dan i noć.

A upravo to je problem Komolčana koji kad navečer legnu u krevet teško mogu zaspati zbog, kako kažu, pikamera koji tuku kamen u gluho doba noći.

‘Morali li baš ovako?’
-Nismo mogli zaspati do iza 1 poslije ponoći. Tukli su s pikamerima, a to je zvuk koji se ne može ignorirati, čak i kad imate prozore s dobrom zvučnom izolacijom. Onda se dogodi apsurd da ‘tiše’ radove na asfaltiranju rade tijekom dana, a stijenu lome po noći. Umjesto da bude obratno. Razumijemo da postoje rokovi i penali zbog kašnjenja, ali ako smo već svi za to da nam pročistač treba, je li potrebno baš raditi na ovakav način? – ističu nezadovoljni Komolčani.
Inače, hidraulični čekić, tzv. pikamer, snažni je priključak koji se montira na granu rovokopača i za svoj pogon koriste hidrauliku matičnog stroja. Osnovna mu je funkcija koncentrirati veliku udarnu energiju u relativno malom i što lakšem mehanizmu u svrhu razbijanja tvrdih stijena. Najčešće se koristi pri za široke iskope, iskope kanala, sekundarno usitnjavanje, rad u tunelima, podvodnim radovima…

Dujmović: Upozorit ćemo izvođača radova
-Mislim da se u noćnim satima nastoji što manje koristiti bučne strojeve. Možda kamioni prenose materijal s gradilišta. Razgovarat ću sa izvođačem kako bi noćni radovi bili koliko je moguće tiši. Ubuduće će se nastojati pikameri i ostali bučni strojevi nastojati što manje koristiti, ali raditi se mora. Moramo izdržati ova dva tri mjeseca kako bismo riješili problem koji nas muči već dugi niz godina – rekao nam je u ponedjeljak direktor Vodovoda Valentin Dujmović.
Prema posljednjim informacijama, u noći s ponedjeljka na utorak bučni radovi su ipak nastavljeni jednakim intenzitetom.

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist