Zanimljivosti

NOĆ ŠPILJSKIH ŽIVOTINJA Upoznajte tajanstveni život dubrovačkog podzemlja

NOĆ ŠPILJSKIH ŽIVOTINJA Upoznajte tajanstveni život dubrovačkog podzemlja

Hrvatsko biospeleološko društvo (HBSD) i Planinarsko društvo Sniježnica organiziraju Noć špiljskih životinja 16. studenoga između 18 i 22 sata u Akvariju Instituta za more i priobalje u tvrđavi svetog Ivana.

Na događanju će posjetitelji moći razgovarati s biospeleolozima i speleolozima o istraživanjima podzemlja i njegovog živog svijeta, pogledati kratke filmove o podzemnoj fauni, pod lupom proučiti preparate špiljskih životinja i upoznati se s opremom potrebnom za istraživanje špilja i jama. Posjetitelji će se moći upoznati s glavnim obilježjima i vrijednostima podzemnih ekosustava, važnosti zaštite i očuvanja podzemnih staništa i faune te, općenito, prirodnih vrijednosti i bioraznolikosti. Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim građanima grada Dubrovnika i okolice.

‘Noć špiljskih životinja’ se provodi u sklopu projekta ‘Život ispod Grada – tajanoviti život dubrovačkog podzemlja’ kojega HBSD provodi na području Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt je financiran od Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist