Aktualno

“Ništa ne skrivamo, a posljedice saniramo”

"Ništa ne skrivamo, a posljedice saniramo"

Povodom ekološkog incidenta u uvali Pomena na otoku Mljetu priopćenjem su se oglasili i Jadranski luksuzni hoteli. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„U nedjelju, 3. lipnja u jutarnjim satima u kotlovnici hotela Odisej došlo je do kvara koji je prozročio curenje lož ulja u prostore kotlovnice hotela i okolni teren. Uzrok kvara je ljudska pogreška. Djelatnici hotela su odmah po otkrivanju kvara  poduzeli mjere čišćenja i saniranja te o tome obavijestili nadležne službe koje su po pozivu izašle na teren.

Utvrđeno je da je lož ulje isteklo u unutarnje prostorije hotela, točnije u prostore kotlovnice dok je manja količina ulja iscurila u okolni teren ispred hotela Odisej gdje su radi mjera predostrožnosti odmah postavljene brane te napravljeni postupci uklanjanja zagađene vode u šahtovima ispred hotela.

Isti dan je u Hotel Odisej stigao predstavnik Ministarstva mora prometa i veza, Lučka kapetanija Dubrovnik te izdao nalaz koji Vam dostavljamo u privitku.U privitku dostavljam službene zapisnike izdane od strane RH, Ministarstva poljoprivrede, Uprave vodnoga gospodarstva te Inspekcijski nalaz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Uprave za inspekcijske poslove iz kojih je evidentno da nema onečišćenja i zagađenja mora.

Specijalizirana tvrtka CIAN je iz mjera predostrožnosti tretirala onečišćeno područje prikladnim kemijskim sredstvima što je evidentirano na fotografijama, a zbog kojih se u javnosti stječe dojam da se radi o zagađanju okoliša i mora, što nije slučaj.

U razloge Grozdana i Iva Stražičića koji u pismu medijima iznose informacije da Hotel Odisej želi zataškati događaj te iznose niz netočnih informacija o događaju i senzacionalistički žele prikazati da se u Hotelu Odisej dogodio ekološki incident ne želimo ulaziti, ali ističemo da Hotel Odisej od početka ništa nije želio sakriti niti zataškati već ozbiljno pristupa saniranju posljedica koje su uzrokovane te i dalje vrše monitoring u suradnji sa nadležnim institucijama.“ – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Zrinka Marinović, PR i Event Manager ALH-a.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist