Crna kronika

Nikola Kovačević osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog usmrćivanja bračnog para Kusalović

Nikola Kovačević osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog usmrćivanja bračnog para Kusalović

Nikola Kovačević na Općinskom kaznenom sudu danas je nepravomoćno osuđen na 4 godine i šest mjeseci i oduzeta mu je vozačka dozvola na sedam godina. Kovačević je lani pijan na Kvaternikovom trgu u Zagrebu prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo bračni par iz Dubrovnika Ljiljana i Aleksandar Kusalović. Kovačević nije došao na izricanje presude, piše Večernji list.

Za izazivanje prometne nesreće dobio je 4 godine, a za nepružanje pomoći 7 mjeseci, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od četiri i pol godine. Sud nije prihvatio obranu optuženog da nije vidio pješake. Sud je kao olakotne okolnosti cijenio njegovo priznanje kaznenog djela, žaljenje i kajanje, neosuđivanost, i to što je otac malog djeteta. Otegotne okolnosti su bile što je imao visoku razinu alkohola u krvi i vozio brzinom dvostruko većom od dozvoljene. Od ranije je imao i jednu prekršajnu kaznu zbog vožnje u pijanom stanju.

Kovačević se 11. travnja, s 2,16 promila alkohola u krvi, Audijem A3 vozeći 108 km/h zabio u pješake koji su čekali na semaforu. Jurio je iz Maksimirske ulice kada je izgubio nadzor nad automobilom. U nesreći su poginuli supružnici Ljiljana (61) i Aleksandar Kusalović (67). Drugi pješaci spasili su se u zadnji čas skočivši s nogostupa. Kovačević je na suđenju priznao kako prije nesreće cijeli dan nije ništa jeo, a poslije posla je popio šest-sedam piva i još pet-šest čašica viskija.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist