Politika

NIKOLA GRMOJA ‘Dobroslavić ne zna s kim je formirao većinu u Županiji’

NIKOLA GRMOJA 'Dobroslavić ne zna s kim je formirao većinu u Županiji'

Kandidati za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Grmoja i Nikola Dobroslavić sučelili su se na Hrvatskome radiju Radio Dubrovnik.

Neke od tema sučeljavanja bile su zdravstvena zaštita na području Dubrovačko-neretvanske županije, projekt golfa na Srđu, prometna izoliranost otoka i dugovi u Općoj bolnici Dubrovnik.

Tom prilikom Nikola Grmoja skrenuo je pozornost na inertnost aktualnog župana, koji se tijekom svih osam godina mandata oglušio na potrebe lokalne zajednice i građanskih inicijativa te istovremeno pohodio europske prijestolnice na račun poreznih obveznika, a bez ikakvih rezultata za županiju.

-Moj najvažniji cilj je ojačati našu županiju i njezino središte u Dubrovniku. Borit ću se za decentralizaciju naše županije. Vrijeme je da novac koji naši građani zarade ostane u županiji. Neću biti trgovac i kupovati političku podršku u skupštini, već ću nuditi kvalitetne projekte i temelje za razvoj naše županije, koji će svaki pošten zastupnik jednostavno morati podržati – poručio je Nikola Grmoja.

Aktualni župan Dobroslavić na upit je li blagoslovom za uzurpirano zemljište osigurao podršku Stipe Gabrića Jamba nije znao odgovoriti, kao i na pitanje tko je zapravo činio većinu u njegovoj županiji.

-Kako je moguće da Nikola Dobroslavić, koji suvereno vodi županiju već osam godina, ne zna tko čini većinu u Županijskoj skupštini pa i je li dio te većine osoba poput Stipe Gabrića Jambe, koji će trgovati s bilo kime u bilo kojem trenutku kako bi se dočepao vlasti i novca poreznih obveznika? Smatram neprihvatljivim da župan ne zna s kime surađuje, a sve pod prividom dobrobiti za županiju i građane. Kao budući župan Dubrovačko-neretvanske županije niti u jednom trenutku neće dopustiti trgovanje političkim položajima. Naši građani ne zaslužuju takav oblik upravljanja i vrijeme je da mu netko stane na kraj – zaključio je Grmoja.

PROMO

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist