Natrag
20.8.2017 19:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

NIKOLA BREŠKOVIĆ Dubrovački glazbenik s pariškom pričom

13.9.2015 @ 19:26 Mia Njavro dulist IN
3;3

Podijelite:

Naš sugrađanin, kontrabasist Nikola Brešković je prije nekoliko godina otputovao u Pariz, gdje danas živi i radi, vodi nekoliko glazbenih projekata od kojih je najpoznatiji ‘Nick Bresco’.

U mnogim od njegovih putovanja Pariz – Dubrovnik i obratno, uspjeli smo ga ‘uhvatiti’ na kavi, gdje je za DuList rado podijelio kako je živjeti i svirati u jednom od glazbeno najvibrantnijih gradova u Europi i šire, kako je živjeti jazz i što mu znači Trubadur i život u Gradu…

– Trenutno živim, radim, sviram u Parizu. Otišao sam prije tri godine, ili bolje rečeno život me odveo vani. Godine 2009. započeo sam s projektom Nick Bresco, te sam izdao i jedan pilot album s obradama Sinatre i sličnih umjetnika, ušao u taj stil sviranja. Nakon toga, u Parizu sam počeo odlaziti na različite talent showove, gdje sam ostvario i uspjeh. Na KOWOK talent showu prošle godine osvojio sam prvu nagradu za interpretaciju i pjevanje s kontrabasom, pjesmu Roxanne. Također, osvojio sam i drugu nagradu na supertalent showu ‘+2talents’ gdje sam pjevao ‘Smile’ od Charlina Chapliea. Zabavno je odlaziti na showove, dosta se toga nauči, a i stvara se određena publika koja te kasnije prati – ističe za početak Nikola, koji kaže kako je od početka dosta radio i vježbao u Parizu. Jer, kaže, bez vježbe i upornosti nema ništa.

Cijeli razgovor Nikolom Breškovićem možete pročitati u novom broju DuLista, koji je u prodaji od 9. rujna.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana